Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Eylül '16

 
Kategori
Deneme
 

Her insanın bir zayıf tarafı vardır; ihtimal ki ölümü de oradan olacaktır

Her insanın bir zayıf tarafı vardır; ihtimal ki ölümü de oradan olacaktır
 

Zayıf taraf derken sadece bedeni zayıflık ya da hastalık hali anlaşılmamalı. Örneğin boğazına düşkün bir insanın bu durumu zayıf tarafıdır. Doğrudan yemeyle ilgili değilse bile bunun neden olduğu bir hal yüzünden hayatının sona ermesi ihtimaldir. Ayyaş içkiden ölmese bile damdan düşer ya da sarhoş bir şekilde araba çarpar ölür.

Bu bilinen zayıflıklar sizi aldatmasın, insanların saymakla bitmeyecek zayıf tarafları vardır. Su testisi suyolunda kırılır. Örneğin ben ahlaken biraz düşük bir insanım. Paniğim, bir başka zayıf tarafım da bu. Bu iki halin yaratacağı muhtemel olumsuz sonuçlar benim için geçerli. Yani bunlarla ilgili aklınıza ne gelirse…

Zayıf tarafınızı mutlaka bilmelisiniz… Örneğin hayvanlara ilginiz varsa Afrika’da safari yaparken ölmeniz beni şaşırtmaz. Keza dağcı iken dağda, hızlı yürüme alışkanlığınız varsa yolda düşüp ya da araba çarparak, sinirliyseniz birileriyle kavga ederek, işte dediğimiz gibi çok yiyorsanız bununla ilgili bir durumdan yaralanmanız, ölmeniz ya da başınıza bir şey gelmesi beklenir.

Şoförseniz kaza akla gelir. Siyasetle ilgileniyorsanız o nedenle ya da karanlık işlere girmişseniz encamınız o yoldadır. Zayıf tarafınızı kontrol altında tutarak bu ihtimali azaltabilirsiniz. Sigara ya da içki içiyorsanız Azrail’inizi elinizde taşıyorsunuz. Çok şişman birinin başka neden aramasına gerek yok, onun zayıf tarafı şişmanlığıdır. Güçlü insanların da zayıf tarafı vardır; güçleri, cesaretleri, kendine güvenleri.  Bunlar yüzünden kendilerini zorluklara atarlar. Ve biz her zaman zorlukları yenemeyiz; bazen zorluklar da bizi yener.

Bu konu önemsenmez; hâlbuki etrafımıza baktığımızda kişilerin başına gelenlerin onların zayıf taraflarıyla ilgili olduğunu görürüz. Kumarbaz kumar masasında ölmüş, çok normal. Belalı belasını bulmuş, o da normal. Yine de bence ölümünüz zayıf tarafınız yüzünden olmasın. Zayıf tarafları insanların suçu değildir. Yapısı öyledir. Adam dağcılığa meraklı diye niye dağa tırmanırken ölsün ki.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..