Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Şubat '14

 
Kategori
TV Programları
 

Her sevda bir veda dizisi

Her sevda bir veda dizisi
 

BU DA VEDA EDERSE? 

Check-up : HER SEVDA BİR VEDA

 “Çemberimde gül oya”, “ıhlamurlar altında”, “hatırla sevgili”, “gönülçelen” ve “kayıp şehir” gibi başarılı işlere imzasını atan Tomris Giritlioğlu’nun proje tasarımlığını yaptığı  “her sevda bir veda” yarın (3 şubat P.tesi) başlıyor.

Dizinin olumlu yönleri:

Tomris Giritlioğlu’nun dizide imzasının bulunması iyi.

Türk filmlerinin klasik konularından “Zengin kız, fakir oğlan”, bu dizinin de konusunu teşkil edecek; bu doğru bir düşünce.

Tomris Giritlioğlu,  genellikle unutulmayan bir şarkıyı dizinin ismi olarak alıp, o şarkı eşliğinde diziyi götürmenin başarısını denediği için “her sevda bir veda”da da bunu uyguluyor; bu da doğru bir düşünce.

“Her sevda bir veda”nın,  Ciner grup iç yapımlar şirketi C yapım’dan çıkıyor olması, kanalın dizinin arkasında durmasını sağlayacaktır; bu da iyi bir şey.

Dizinin olumsuz yönleri:

Fakir oğlan Yusuf’u oynayacak olan Nik Xheliaj’ı, sadece“kayıp şehir” dizisinden “Kadir” olarak hatırlıyoruz. Takipçisi, fanı, hayran kitlesi de oluşmuş değil; tam tersi “kameralara tüküren adam” olarak da hatırlanması kötü.

(Bknz: http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/printnews.aspx?DocID=22471047 )

Zengin kız Filiz’i canlandıracak olan Elif Atakan’ın da ilk başrolü. Bir Hazal Kaya, bir Beren Saat, bir Bergüzar Korel, bir Tuba Büyüküstün ...gibi izleyicisi yok; yani o da Nik Xheliaj gibi, dizinin lokomotifi olmaya aday değil.

“Her sevda bir veda”daki Yusuf’un abisi Turgut’u canlandıran Devrim Evin’i “fetih 1453”den tanıyoruz; Fetih’in Fatih Sultan Mehmet’ini, izleyici bu rolde ne kadar benimseyebilir; ondan da emin değilim.

Ceyda rolündeki Gizem Ayaz’ı da, bir tek “yer gök aşk” dizisinin ilk sezonundan tanıyoruz ki bu da yeterli gelmeyecektir.

Cemal Hünal, “her sevda bir veda”da Filiz karakterinin üvey abisini oynuyor; yan rolde olmasına rağmen, diğer başrol oyuncuları içinde en çok tanınanı olması dikkat çekici.

P.tesi günü, ATV’de bileği bükülmez “Karadayı” ile reyting rekortmeni Acun, ShowTV’nin  en iyi dizisi “pis yedili”yi bile yıpratmışken, bu yeni dizinin tutunabilmesi ne kadar mümkün olacak bilemiyorum?

Kısaca özetlersek,

Ciner Grup, Show TV’yi satın aldıktan sonra “show başlıyor” adı altında müzik-eğlence programları yapmaya başladı; ama hiç birisinde istediğini alamadı. Sonra o düşünceden vazgeçip komedi dizileriyle “show başlatmak” istedi ama o da olmadı. Şimdi son olarak dramaları deniyor; bunu da Tomris Giritlioğlu’yla başarmayı düşünüyor.

Ancak, herşeye rağmen  “her sevda bir veda” da  “veda” ederse, artık “Ciner”, ya sorumluların tamamını atar; ya da kanalı komple satar.

Benden söylemesi.

Dizi Profesörü

 

diziprofesoru@gmail.com

 

 

 
Toplam blog
: 8
: 2071
Kayıt tarihi
: 15.01.14
 
 

Televizyon dizilerini, tutup/ tutmayacaklarını bilecek kadar iyi etüt eder yorumlarım. Bu konuda ..