Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Nisan '08

 
Kategori
Haber
 

Her şey Karşıyaka için...

Her şey Karşıyaka için...
 

Başkan (Sol üstte) Kürsüde(Sağda)Daire Başkanlari (Sol alt) ve misafir dinleyiciler Sağ altta)


Karşıyaka Belediye’sinin CHP’li Başkanı Cevat Durak, göreve gelişinin 4. yılı münasebetiyle Belediye binası toplantı salonunda bir basın toplantısı düzenleyerek kalabalık davetlilerin de hazır bulunduğu basın toplantısında 4 yıllık icraatlarını anlattı.. ‘’Karşıyakalıların hayatlarını kolaylaştıracak ve daha kaliteli bir yaşam için gerekli kentsel koşulları hazırlayacak çalışmalar yaptık. Bu toplantıda göreve gelişimin 4. yılında, sizlerin huzurunda değerlendirme yapmak istiyorum. Önce insan diyerek işe koyulmuştuk. Bilindiği gibi çalışmalarımın özü insandır. Belediye, birbirinden ayrı 7 kopuk binada hizmet görüyordu. Şimdi yeni binamız gördüğünüz gibi tamamlanarak hizmete girdi’’ dedi.

Başkan Durak devamla: ‘’Bu arada, yeri gelmişken bir konuya açıklık getirmek istiyorum. Hazırlıklı olmaktan anladığım, sadece seçmene çarpıcı gelen ama gerçekleştirilmesi mümkün olmayan büyük vaatlerin sıralanması değildir.Karşıyaka Belediyesi’nin Halkla İlişkiler birimi dahi yoktu. Şimdi belediyeye gelen hemşehrilerimizi kapıda karşılayan görevlilerimiz onlara, işlemlerinin olduğu müdürlüklere kadar refakat ediyorlar. Karşıyaka Belediyesi’nde işlemleri sırasında ayakta bekleme eziyetine katlanan kimseyi göremezsiniz

Benzer bir dönüşümü Şantiye tesislerimiz için de dile getirebilirim. Sadece küçük tamiratlar yapabilen, asfalt üretemeyen, her gün gerekli olan beton parkenin tamamını dışarıdan temin eden bir tesisin imkanlarıyla ihtiyaçlarını gidermemiz söz konusu bile değildi. Bugün ihtiyacımız olan her şeyi kendimiz üretebiliyoruz.

Karşıyaka’nın modern, çağdaş, en gelişkin ilçe olduğu her fırsatta dile getirilir. Ancak Mavişehir’in hemen dibindeki gecekondular bu çağdaş tanımının içinde var mıdır? Gerek orada bulunan gerekse bütün Karşıyaka’yı sarmış olan çarpık kentleşme dokusunun yenilenmesi artık ertelenemez bir ihtiyaçtı. Kentsel dönüşüm projelerine başladık ve 808 konutluk Zübeyde Hanım mahallesini tamamladık. Bugün orada 510 aile yaşıyor ve işlemleri bitenlerde taşınmaya devam ediyor. Bu projenin devamını da getirmeye kararlıyım,

KENTSEL DONATI

Modern kentleşme açısından Karşıyaka’yı anıtlar, heykeller ve diğer sanat eserleriyle zenginleştirmeye özel önem verdik. İzmir’in her tarafından görülebilen Dünya Barış Anıtı kentsel sembolleri çoğaltma yaklaşımının bir sonucudur. Yerel yöneticiler ve mülki idarecilerin unutulmaması için anıtlar yaptırdık. Benzer şekilde Şehit Diplomatlar Anıtı da gönül borcumuzun bir göstergesi olarak Karşıyaka’daki yerini aldı. Aşık Veysel maskı, Uğur Mumcu ve Dinçer Sezgin büstlerini aynı amacın değişik uygulamaları olarak aynı isimleri taşıyan parklarımıza yerleştirdik.İnsan Hakları Anıtı örneğinde olduğu üzere daha önce yaptırılmış olan anıtların bakım ve onarımlarını yaptırmayı da ihmal etmedik

KÜLTÜR VE SANAT

Dört yılda dört adet Kültür Merkezi inşa ettik ve hizmete açtık. Önümüzdeki yıl bunlara bir adet daha ekleyeceğiz; çünkü Bülent Ecevit Kültür Merkezi’ni birkaç ay içinde açacağız. Ahmet Piriştina ve Nazım Hikmet kültür merkezimizin de yakında temelini atacağız. Kültür Merkezlerimiz, son derece yararlı oldu. Buralarda açtığımız kurslar, yaptığımız eğitim çalışmaları özellikle merkeze uzak ve kentsel ortamın kültüründen yararlanamayan vatandaşlarımızın yoğun talebiyle karşılaştı.

Karşıyaka Belediyesi, Türkiye’de en çok kütüphaneye sahip belediyedir. 11 kütüphanemiz var ve bunların 5 tanesini son dört yılda biz hizmete açtık.

SAĞLIK

Sağlık hizmetlerinin her geçen gün pahalılaştığı ortadayken Sosyal Demokrat bir belediyenin bu konuya duyarsız kalması düşünülemezdi. Belediyecilik anlayışımız gereği sosyal güvenceden yoksun insanlarımıza hizmet vermesi amacıyla üç adet Sağlık Merkezi açtık. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi ile imzaladığımız protokol çerçevesinde bu merkezlerde sağlık hizmeti vermeye devam ediyoruz.

Diğer taraftan kurduğumuz tahlil laboratuarında ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız ücretsiz tahlil ve diş muayenesi yaptırabiliyorlar.

Sağlığı bütünlük içinde almak gerektiğine inanıyoruz. Halk sağlığı, çevre sağlığı ve hayvan sağlığı çalışmalarımızı birbiriyle entegre bir yapıda sürdürüyoruz. Bu yaklaşımın doğal sonucu olarak dört tür ambulansımız hizmet veriyor. İzmir’de belediyeler tarafından hizmete sokulan ilk deniz ambulansı ve veterinerlik ambulansı bu yaklaşımın sonucudur. Bu konuda engelli vatandaşlarımızı da ihmal etmedik ve bir engelli nakil aracını hizmete soktuk.

EGİTİM

‘Önce İnsan’ diyerek çıktığımız yolda eğitimi desteklemeyi her zaman önemli gördük. Okul bakım ve onarımları, ihtiyaç sahibi öğrencilerimize desteklerimiz devam edecek. Burslar, eğitim araç ve gereçleri, gıda ve diğer destekler daha iyi bir eğitim için sürdürmeyi planladığımız çalışmaların başında geliyor.

İNSAN ONURUNA SAYGI

Bilindiği üzere ülkemiz genelinde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın bu zaafını politik çıkarlar için istismar eden bir yaklaşım son derece yaygınlaşmış bulunuyor. Muhtarlarla yürüttüğümüz tespit çalışmaları sonunda doğrudan destek vereceğimiz aileleri tespit ettik ve belediyeden sağladığımız desteklerin gerçekten ihtiyacı olan vatandaşlarımıza ulaştırmaya başladık.

Sosyal yardımlar konusunda görülen istismarları hepimiz biliyoruz. İnsan onurunu zedelemekten başka insanları hazırcılığa da iten yardım anlayışına elden geldiğince uzak kaldık.Yardımsever vatandaşlarımızın bağışları ile oluşturduğumuz fonu kullanarak büyük alış veriş merkezleri ve üretim firmalarından piyasa fiyatlarının altında alım yapıyoruz. Aldığımız mal ve ürünleri Gıda Bankamızda depoluyor ve buradan ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz.

Benzer bir uygulamayı “ele ele butik” adı altında yürütüyoruz. Bu modelde belediyenin vatandaşlarımıza yardımlaşma için aracılık etmesi söz konusudur. Evlerinde ihtiyaç fazlası giyim ve ev eşyalarını irtibat numaralarımıza bildiren vatandaşlarımızın evlerine görevlilerimiz giderek bu eşyaları alıyorlar. Alınan eşyaları temizleterek ihtiyaç sahibi hemşehrilerimize ulaştırıyoruz. Bu yöntemle on binlerce aile ve insanımıza ulaştığımızı belirtmeliyim.

SPOR

Karşıyaka’nın 1912 den gelen öncü rolü, mutlaka geliştirilmesi gereken potansiyelini oluşturmaktadır. Bu nedenle amatör spor kulüpleri başta olmak üzere spor ve spor altyapısına sağlayabildiğimiz en geniş desteği verdik. Okullarda sporu teşvik etmek üzere okul sahalarını onardık ve malzeme desteği sağladık. Semt sahalarını yaygınlaştırdık ve eskiden yapılmış olanların bakımını yaptık. Bu çalışmaların kesintisiz bir şekilde sunması sonunda Karşıyaka’nın sporcu gençlerinin sayısında artış olacağından hiç şüphe etmiyorum.

Önümüzde daha bir yıl var!Bugün, 2004 yılında göreve gelirken düşündüğüm projelerin daha önümüzde bir yıl varken tamamlamış olmaktan dolayı mutlu olduğumu ifade etmeliyim. Bir yılda çok iş yapılacağına inanıyorum. Bu zamanı da Karşıyaka’ya yeni yatırımlar yaparak geçirmenin gereğine inanıyorum

KARŞIYAKA’nın GELECEĞİ

Karşıyaka’yı bugün olduğundan farklı bir noktaya taşıyacak projeler üzerinde de çalıştık ve bir vizyon belirledik. Bu vizyonu realize edecek büyük projeler tamamlandığında Karşıyaka’nın tamamen farklılaşacağından hiç şüphe etmiyorum.Karşıyaka’da bir üniversite olmasını çok istedim, çünkü kaliteli ve çalışmalarıyla tanınan bir üniversite Karşıyaka’yı çok farklılaştıracaktır. Bu potansiyel Karşıyaka’da var! Karşıyaka üniversitesinin yeri belirlendi ve planlarımıza işlendi. Eninde sonunda bu üniversite yapılacak ve Karşıyaka bu önemli eksiğini çözmüş olacak
.

Geleceğimiz açısından bir diğer önemli eksiklik Karşıyaka Stadyumu’dur. Düşünelim bir kere 25 bin kişilik modern bir stadyum olsa, acaba Karşıyaka nasıl bir yer olur? Sportif başarı ve Karşıyaka’nın canlanması için büyük bir katkı sağlamaz mı? Bunun da yeri işaretlendi.

Mavişehir Kongre ve Kültür Merkezi ise Karşıyaka’yı ve İzmir’i dünyaya taşıyacak bir eser olarak planlanmış bulunuyor. 650 m2’lik sahnesi, 3500 kişilik büyük salonu ile en büyük prodüksiyonların bile sahnelenmesine uygun olarak tasarlandı. Ayrıca 6 salonu, alış veriş merkezi, 5 yıldızlı sanatçı süitlerinden oluşan oteli, dev bir akvaryumu ve diğer olanaklarıyla dünyadaki benzerleri arasında tanınan bir mimari anıt olarak tasarlanan Kongre ve Kültür Merkezimiz geleceğin Karşıyaka’sı için bir anıt olacak.' Dedi ve '' Değerli misafirler, sevgili K.Yakalılar. ‘Her şey, K.Yakalılar için’ dir.'' diyerek alkışlar arasında sözlerini bitirdi.

Konuşmanın ardından basın mensuplarının da sorularını yanıtlayan Durak ardından basın mensuplarına önce öğle yemeği verdi. Ordan da hep birlikte restorasyonu tamamlanan Latife Hanım Köşkü’ne geçildi.

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..