Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Şubat '15

 
Kategori
Çalışma Yaşamı
 

Her türlü özelliğin herkeste olması gerekmez, bir yanınızla öne çıkın yeter

Her türlü özelliğin herkeste olması gerekmez, bir yanınızla öne çıkın yeter
 

Böyle bir cenneti yaratmanız için doktor,mühendis,vali,kaymakam olmanız gerekmez; ama siz cennetten ne anlarsınız!


On parmağında on hüner adam aramıyoruz; bir parmağı işe yarasın yeter. Popüler meslekler başımızın belası. Doktorluğu batsın, mühendisliği, hâkimi, valisi, kaymakamı… Bunların yüzünden kimseye iş yaptıramıyoruz. Sümüklü Cemşit bahçıvanın kralı emme, tutturmuş “ Ben vali olacağım!” Topuz Deresi'ni 82 inci vilayet yapar seni oraya vali yaparız eşşoğlu!

Devlette de var… Ağzımı bozacağım tövbe tövbe! Bazı meslekleri allayıp pullayıp bazı işleri neden önemsiz gibi gösteriyorsunuz! Madem öyle, helâ taştı, gel temizle! Ya bu kadar cehalet olmaz ya!

Herkes doktor, mühendis, vali, kaymakam olmak istiyor… Aşağısını olunca değerin olmuyor ki. Neden? Neden olacak devletin valisi halkın içinde hâşâ Allah gibi yürüyor. Devlet valilik mesleğini böyle dizayn etmiş. Aslında hiçbir allamesi yok, hatta olmasa da olur. Amma devlet arkasına geçmiş “Benim valim” diyor.

Devlet bizzat meslekleri birbirinden ayırıyor. Müdürün karşısında eğilmedi diye memura ceza kesiyor. Devletin yapısında büyük sorun var. Vitrindeki kravata bile saygı gösteren halkın cehaletiyle de birleşince Vali haşa Allah oluyor, valinin odacısı karınca!

Yok canım, bu insanların fazlalıklarını kesip alacağız; bunu mutlaka yapacağız; kimse ben büyüğüm, ben yukarıdayım diyemeyecek. Parası itibarı düşük meslekleri kimse seçmiyor ya. Ben de inadına tuvalet bekçisine beş bin gayme maaş vereyim de gör! Üstelik onu öyle bir formata sokacamki tuvalet bekçisi olduğunu anlamayacan, cumurbaşkanı sanacan; mercedesle gezecek, valiyi gaymekemi unutacan!

Nasıl sinir oluyorum ya, ülkede öyle bir cehalet var ki… Üç beş tane meslek ezberlemişler “Benim oğlum mühendis olacak” Herkes böyle diyor. Lan bu memlekete kaç tane mühendis lazım.

Bizim her türlü, her meslekten insana ihtiyacımız var ya Valilik sınavına giren elli bin kişinin 81’ini alacak geri kalanını da işsiz güçsüz sürüm sürüm süründüreceksin! Şunlara bak şunlara! Elli bin kişi vali olacakmış, aşağısı kurtarmıyor! Nolmuşsun okul bitirmişsen! Mecbur muyuz seni müsteşar yapmaya! Git dağlara mantar topla!

Abim Kerim Korkut düzenlerinin bu ülkeye mutlaka gelmesi gerekiyor… Görüyorsunuz işte, devlet eliyle işler ve meslekler itibarlı itibarsız diye ayrılıyor. Aşağıdakiler mecbur kalmasalar bu işleri yapmayacaklar. Herkesin gözü yukarıda. Halk cahil olabilir, devleti yönetenler cahil olamazlar. Çalışırsan işte sana iş diyecek. Bazı meslekleri, bazı bölümleri, bazı okulları pohpohlamayacak.

Halk zaten hangi işin mesleğin ne işe yaradığını bilmiyor ki. Sen öğreteceksin. Duvarcı ustasının, park bekçisinin kıymetini bilecek. Park bekçiliği halkın gözünde önemsiz bir iş. “işi mesleği yok bari parkta bekçi olsun” deniliyor. Parkları cennet park bekçisini kral yaparım, kral! Vali olmak için kuyruğa giren elli bin, park bekçisi olmak için kuyruğa girer. 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..