Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Şubat '15

 
Kategori
Siyaset
 

Dün cumhuriyet sultası bugün Tayyip sopası; hiçbir zaman sahip olamadığım demokrasimi istiyorum

Dün cumhuriyet sultası bugün Tayyip sopası; hiçbir zaman sahip olamadığım demokrasimi istiyorum
 

Bir ülkenin düzeninden işine gelmeyenler rahatsız olabilir; ülkenin yarısı rahatsız olamaz. Dün de belki tersiydi; memleketin kurtarılmasına milletin verdiği kredi ile adı sözde cumhuriyet olan baskı rejimine katlanıldı.

Bu devir kapandı. Cumhuriyet yönetiminin mağdurları hem intikam almak hem de tıpkı cumhuriyetçiler gibi kafalarındaki Türkiye’yi kurmak için yeni bir devir başlattılar.

Atatürk’e Türkiye’yi kurtardığı için teşekkür ediyorum, o kadar. Ülkenin Kuvva kafasına göre dizayn edilmesi yanlıştı. Atatürk’ün cumhuriyeti milli faşizmdi. 90 yıl bununla yaşadık. Atatürk gitti Tayip Erdoğan geldi. Tayip Erdoğan da milli faşizmi yıktı yerine dini faşizmi getirdi. Atatürk’ün kredisi ülkeyi kurtarmasıydı; Tayibin kredisi ise Cumhuriyetin mağdurları.

Biz hiç demokrasiyle tanışmadık ki…90 yıl cumhuriyet sultası, diktatör de, diktatörlük de… Bu topraklarda Osmanlıdan sonra cumhuriyet rüzgârları esmedi. Adı cumhuriyet olan, inanların baskı altında tutulduğu,  özgürlüğün, fikir ve ifade hürriyetinin, insan haklarının olmadığı bir dikta rejimi. Atatürk bizi düşmandan kurtaran dahi bir komutandı, geri kalanını hiç konuşmayalım…

Tayip Erdoğan da bir başka Atatürk; ama savaş kazanmamış, biraz da Türkiye’nin Humeyni’si… Cumhuriyet yaşandı bitti; alacağımızı aldık, olacağımızı olduk, geldiğimiz yer ortada…

O zaman vatan elden gidiyordu, 90 yıllık esaretin gerekçesi buydu. Bu gün de din elden gidiyormuş…90 yıl da Tayyib cumhuriyeti… Bu milletin başına inşallah gökten taş yağar…90 yıllık cumhuriyet denilen esaretten ders almamış şimdi Tayyib Erdoğan’la yeni bir esaret dönemi başlatıyor.

Dünkü cumhuriyet diktatörlerinin yerini bugün din diktatörleri aldı. Dün camiye eşek bağlanıyordu, inancı düşüncesi nedeniyle insanlar asıldı. Bugün de meyhaneye eşek bağlanıyor. Düşüncesi nedeniyle insanlar dövülüyor öldürülüyor. Bizler dünü yaşadık. Dünden dersimizi aldık; yeni bir zulüm çağı yaşamak istemiyoruz. Dünün suçlularını bulursanız asın! Ama bugünün suçlusunu da beslemeyin. Bıktık diktatörlerden, zulüm çağlarından.

Dün size yapılanların aynısı bugün de bize yapılsın öyle mi? Halkın, insanların ne suçu var kardeşim! Bizi diktatöre dövdürüyorsunuz! Almış eline sopayı ülkenin yarısını dövüyor! Ve sizler elinizi ovuşturarak diktatörün bize yaptığı zulmü seyrediyorsunuz. Benim çocuğum AKP’li olmadığı için işe giremiyor! Bu zulme vicdanınız nasıl el veriyor!

Bu eli sopalı adamlardan kurtulalım. Dünya aptal mı, Türkiye’yi demokraside 142. sıraya koymuşlar. Uganda ile aynısın. Demokrasi sana ne yapıyor? Müslümanlığını elinden mi alıyor. Tayyibe değil demokrasiye oy ver. Bak cumhuriyet masallarıyla bir asır gitti. Bir asır da Tayyib hanedanlığına harcarız artık. Müslüman da olsan sana demokrasi lazım. Boş ver sağı solu, laiki dindarı. Başımıza ateist biri geçse bile demokrasiye inanıyorsa sen dinini yaşarsın. Ama bunlar IŞİD kafalı. Ülkeyi uçuruma sürüklüyorlar.

Yakında seçim var. AKP yine kazanacak. Türkiye’nin yarısı yani 35 milyon insanın nefret ettiği yönetim tekrar başa geçecek. Ve ülkemiz özgür, demokratik, inançlara saygılı insanların yaşadığı bir ülke olamayacak. Sen başını örtsen ne olacak, başı açık olanlar zulüm görürken. Bir insan bir insana karşı olabilir ama nefret etmek başka bir şey. Bağırıyor, çağırıyor, hakaret ediyor, kovuyor, dövüyor, öldürüyor... Demokrasiye karşı, özgürlüğe karşı. Bundan öncekiler de aynıydı. Bana ne İnönü’sünden şundan bundan. Ben artık ülkemde demokrasi istiyorum. 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..