Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mart '07

 
Kategori
Futbol
 

Her zaman şanslı olamayız

Her zaman şanslı olamayız
 

Çok güzel bir sonucun üzerine yazılan destansı yazıların arkasından biraz da gerçekçi bir yazı yazmak istedim. Herkes bizim mükemmel oynadığımızı Yunanistanı hezimete uğrattığımızı yazıyor. Bunlardan sadece Yunanistanı hezimete uğrattığımız doğrudur. Neden mi?

Maçın başında çıkılabilecek ideal kadrolardan biriyle çıkılmıştır fatih hoca oyun kontrolünü ve hücumu düşünerek çift santrfor Hakan ve Gökhan ikilisiyle maça başladı bunlara hücum gücü yüksek Tuncay, Sabri ve Tümer i eklersek takımın ne kadar hücumcu olduğu ortaya çıkar .

Erken gelen gol sonrası milli takımımız bu golün şokunu hemen üzerinden atamayıp rakip ceza sahası bölgesinde yüksek top kayıplarıyla oynuyordu. Tuncay ın ilk yarıda gelen golüyle rahatlayan ve maça daha iyi asılan oyunu kontrol eden takım olduğumuz doğrudur. Fakat oyunun kontrolünün sizde olması sizin pozisyonları bulduğunuz rakibe pozisyon vermediğimiz anlamına gelmez. Gollerimizde zaten gollük pozisyondan değil uzaktan atılan ve normal kalitede bir kalecinin kurtarabileceği toplar yunanlıların ağlarında dalgalandı. Son gol Gökdeniz in birazda dağılmış ve bitmiş yunanlılara güzel ve bitirici darbe oldu.

Pozisyonlara daha dikkatli bakarsak Tuncay ın gol attığı pozisyondan biraz daha geride ve daha net pozisyonda yunanlıların kaçan bir golü, herkesin ofsayt diye beklerken altı pasa yakın yerde kaçan bir gol daha, ceza sahasına yapılan ortada yunanlının yarım voleyle direkte patlayan topu, ilk yarıda yine sakar kalecimiz volkanın şansını fazlasıyla zorlamaları ve bazı topları sadece seyretmesi…

Yunanlıların bu kaçırdığı golleri vasat bir golcü rahatlıkla atardı, yunanlı kalecinin (aslında iyi bir kalecidir) gününde olmaması sebebiyle gol olması son derece zor topların gol olması bizi galibiyete taşıdı. Aslında zafer nidalarıyla süslü bir yazı yazmak isterim ama önümüzde Norveç maçı var bu maç onlar için ölüm kalım maçı her zaman bu kadar şanslı olamayız.

Ama yine de bu maç on sene sonra çok güzel şekilde hatırlanacak bir maç. İyi ki farklı yendik bu maçı unutamayacakları kesin……

 
Toplam blog
: 20
: 1280
Kayıt tarihi
: 21.02.07
 
 

Üniversite öğrencisiyim. 24 yaşındayım. Siyaseti severim. Futbolu severim. Seviyeli muhabbetler..