Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Şubat '19

 
Kategori
Siyaset
 

Hey Ankara!

Her zaman söylerim yerel seçimler ile genel seçimler birbirinden farklıdır. Genel seçimlerde güvendiğimiz partiye oy veririz. Yerel seçimlerde ise beldemizi, ilçemizi, ilimizi yönetebilecek vizyondaki kişilere. En kötü ihtimalle kötünün iyisi diyerek adaylar arasında seçme imkânımız da var! Ülkenin gidişatından Ankara sorumludur. Bölgemizin gelişmesinden de seçtiğimiz yereldeki başkanlar sorumludur. Başkanlar çalıştıkları sürece, başkanlığı kazanmalarının önü her daim açıktır.

Siyasi partilerin yerel seçimlere müdahil olmasını kesinlikle tasvip etmiyorum. Yerel seçimlerde tüm adayların bağımsız olması; siyasi partilerin bölgemiz üzerinde kişisel rant sağlamasının önüne geçebileceği gibi güçlü partilerin zayıf partiler üzerinde orantısız güç kullanarak avantaj yarattığı da bir gerçektir.

Oysa yerel yönetimlerden halkın istediği yol, su, elektrik, çöp hizmeti, sağlık hizmeti, eğitim hizmeti, ekonomik yatırımlar vs. dir. Bunları birbirlerine siyasal muhalif olanlar dahi kabul edeceklerdir. Siyasi partiler hangi hakla beni çocukluk arkadaşlarımla, komşumla, bakkal amcamla, esnafımla, okulumdaki öğretmenimle aramı açacak ideolojiyi sokmaya çalışıyor?

Bizlere daha ilkokulda hem atamızı hem dinimizi öğrettiler. Ha eksik öğrettilerse devlet olarak insanlarımızı eğitebilirsiniz bunda sıkıntı yok. Ancak mahalle aralarına kadar gelip ona dinsiz, buna Atatürk düşmanı diyerek bizleri birbirimizden koparmanızı asla ve asla doğru ve samimi bir davranış olduğunu düşünmüyorum.

Siyasi partiler Halkın geleceğini düşünüyorlar ise, ellerini yerel halkın üzerinden çekmelidirler! Ankara, genel seçimleri düşünerek yerel halkın ve yönetimlerinin siyasi ideolojisini düşünmeden gerekli yardımı desteği ve bölgesel çalışmayı yapmalıdır. Yerel halk da kendisini yönetecek vizyon sahibi kişileri harcamaktan vaz geçip, daha fazla çalışkan beyin yetişmesi için birlikteliklerini korumaya çalışacaklardır. Yeter’ki dış güçler (!) yerelde halkımız üzerinde oyun oynamaktan vaz geçsin!

Evinizde anneannenizin yumağıyla oynayan bir kedi düşünün. Yerel seçimlerde Ankara bizimle böyle oynuyor. Biz ne zaman kahvelerde hükümeti yönetmekten vaz geçip, bölgemizi yönetmeye odaklanacağız?

Kalın sağlıcakla…

 

 
Toplam blog
: 438
: 826
Kayıt tarihi
: 07.01.07
 
 

Milliyet Blog'a hangi vesile ile kayıt olduğumu doğrusu hatırlamıyorum!  Bende birçoğunuz gibi ya..