Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Şubat '18

 
Kategori
Güncel
 

Hiç Bir Yer Güvenli Değil

Hiç Bir Yer Güvenli Değil
 

İnsan ne söyleyeceğini bilemiyor. Sabahleyin evinden çıkarken tekrar eve döneceğinin garantisi yok. İnsan hayatının bir sonraki dakikasını yaşayacağının da garantisi yok fakat bu başka bir anormal durum. Durakta beklerken nereden geldiğini bilmeden devasa otobüs aralarına dalarak üç vatandaşımızın ölümüne sebebiyet veriyor.

Daha önceki yıllarda da yaşandı aynı durum. Teknik incelemeler sonucunda elektronik beyin sisteminde meydana gelen arıza dolayısı ile kontrolden çıktığı şeklinde açıklanmıştı kamuoyuna. 

Bu gün olan kaza ile ilgili daha teknik bir inceleme yapılıp neticelenmeden hemen elektronik beyin kilitlenmesi ile ilgili olduğu yönünde her önüne gelen açıklama yapmaya başladı.

Hiç kimse sorgulamıyor. Durakların yolun hemen kenarında kurulduğunu. Güvenlik bariyerinin olmadığını, böyle öngörülemeyen kazalara karşı yüksek tretuar bariyerlerinin konulmadığını, yola çok yakın duran duraklarda insan kalabalığını kimse sorgulamadan hemen veryansın ediliyor.

Diğer teraftan gece evinde uyurken havadan gelen roketlerin evlerinin tepesine inip hayatını kaybeden daha on yedi yaşındaki kızcağız desen ha keza.

Oysa insanın en temel ihtiyacı olan yeme, içme, barınma ve can güvenliğinin ihtiyaçlar hiyerarşisinde olmazsa olmaz olduğunu bilmeyen yoktur sanırım. Kimi belindeki silahı çıkartıp en kalabalık şehirlerde büfeye ateş etmeye çalışıyor, kimi dünyadan bihaber evinin içinde otururken dışarıdan gelen bir serseri roketle hayatını kaybediyor, kimisi de bir maganda kurşunu ile.

Dün akşam bulunduğum semtte sözüm ona düğün yapılıyor. Silah atan atana. Kolluk kuvvetleri ne yapsın hangi birinin başında nöbet tutsun. Her taraf olmuş yol geçen hanı. İsteyenin yaptığının yanına kar kaldığı biçare dünya.

Evinden çıkmadan yaşamak ta olmuyor ki. Herkes iş, aş derdinde. Kanunlarımız yasalarımızın yaptırım gücünü enselerinde hissetmedikleri sürece her gün ''Hayata zar atar gibi'' hep gele atmaktan başka çare yok sanırım. Her gün iç yakan, iç karartan haberler. Kimi Hayvanlara yapılan ahlaksızlıktan, kimi evladına yaptığı terbiyesizlikten, kimi kural tanımazlıktan aymaz bir toplum olduk çıktık.

Bize ne oluyor diyecek büyüklerimiz birbirleriyle kavga etmekten hiç bir şeyi görmez oldular. Böyle giderse işimiz zor görünüyor hasılı.....

01.02.2018 Adil Bozkurt

 
Toplam blog
: 58
: 542
Kayıt tarihi
: 10.11.17
 
 

TANIYIN BENİ Yaşım on üç idi resim çektirdim Şimdi aksakalımdan tanıyın beni Ayağımda kara lastik..