Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

kevser şekercioğlu akın

http://blog.milliyet.com.tr/kevser

24 Mart '16

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Hissetiklerin çok önemli

Hissetiklerin çok önemli
 

internetten alıntıdır


Bütün anlamlar, anlamsızlıklar içinde kaybederler tüm içerdiklerini.Tüm anlamsız sanılanlarsa yeniden şekil alır küçücük güzellikler karşısında. Duygular dantel gibidir, örerken ince bir zevkle çıkar motifler ortaya. Sökerken bir çırpıda çekilir ipler. Göz nurları, hevesler, heyecanlar hiç yaşanmamış gibi dökülürler ortaya.

Karşındakinin ne yaptığından çok sana ne hissettirdiğidir önemli olan. Çünkü sadece kendi hislerimizin tercümanı olabiliriz. Karşımızdakinin hisleri onun rehberinde gerçek yüzünü şekillendirir. Senin yaptıkların da önemli karşındaki insanın hissettikleri de cankız.

Tek kişiliktir aşk, çift kişilik yaşanıyor sanılsa da. Herkes kendi hislerini tartabilir terazisinde. Bilinmez ki bazı aşkları tartacak teraziler henüz yoktur dünyada. Elde sanılsa da sevilen hiç bir vakit elde değildir aslında. Hep senin sandığın bir bakmışsın... Sanılanların yanılgısı da yüklenir sırtına.

İnce ince anlatamasan da bilirsin en ince ayrıntısına kadar hislerini. Bildiklerin bir işe yaramaz aşkın hissettirdiği yakan özlemlerinin yanında. O özlemlerin altından kalkılmaz ağırlığında ağırlaşır yaşam. Zannedersin ki bir daha hiç aşk girmeyecek yüreğinden içeri. Hiç de öyle değil cankız. Şimdi değil yeniden yeşerecek gökkuşağının renkleri ve kokuları dünyanda.

Seni üzen senin yaptıklarınsa eğer dibine kadar üzül ve dikkatle dinle kendini. Dinle ki bir daha yapma diyeceğim ama biliyorum ki yapacaksın. Her aşk kendini şekillendirir yaşananlarla. Kuralları kendi koyar ortaya ve her kural geçersizdir geçerliliği kalktığında.

Vazgeçmektir, vazgeçemek... Tüm kapıların üzerine sürgüler vurmaktır hırsla, sevdayla. Kapıları sonuna kadar açmaktır sonrasında. Dizlerinin üzerinde boğulurken  gözyaşlarının gölünde, aynı gölde yeniden kulaç atmak... Hep söylerim aslolan aşktır, aşkı hissetmek en ince ayrıntısında gerisi hikaye. Ve de dibine kadar hissetmek...

Ah yavrum, ne güzeldir bütün bu duyguları yaşamak henüz sen anlamasan da. Anladığın da büyümüş hisseder insan kendini. Böyle böyle büyür insan. Hissettiklerinin neler hissettirdiğini bilmektir seni farklı ve özel kılan. Ruh hiç yaşlanmaz, ne yaşarsa yaşasın her karşılaştığında acemi bir çocuktur davulları çaldıran. Yaşadığının kıymetini bil asıl bunlardır insana değer katan. 

 
Toplam blog
: 374
: 869
Kayıt tarihi
: 15.01.07
 
 

1965 Akçakoca doğumluyum. Evli ve dört kız annesiyim, küçük bir kızın  anneannesiyim. A.Ü. Halkla..