Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Aralık '14

 
Kategori
Futurizm
 

Hız döngüsü

Hız döngüsü
 

Yakın Gelecek Mi?


 İnsan, karmaşık bir canlı. Engin bir deniz. Uçsuz, bucaksız kendinin keşfedemeyeceği diyarlara açılmakta ısrarcı bir canlı. İnsan bencilliklerinden bahsetmemekte fayda var gibi görünse de bu karmaşık canlının “henüz” dünya üzerinde üstesinden gelemeyeceği şey yok gibi.

Hümanistler gibi oturup beklemek yerine bir icraat gerçekleştirmeyi kafasına koymuş “Batılı” bilim insanları, uzak yolları yakın eden eski zaman “Arap Atları”na inat yeni keşiflerle çıkıyorlar ortaya. İnsan beyninin ne kadar zorlanabileceğini kanıtlamak istercesine önlerine katmaktalar teknolojiyi.

ABD’de tüp metro üreten “Hyperloop Transportation Technologies” firması, bir şekilde uzak sorunsalını yenmiş görünmekte. Yakın geleceğin ne kadar yakın olacağını tahmin etmek zor. Bu bilim insanları saatte 1300 km hızla yol alabilen bir makine icat ettiklerini söylüyorlar. Önümüzdeki on yıl içinde yolculuk yapmaya başlayacağımızı müjdelemişler. Müjdelerini isteyedursun bu bilim insanları, biz de yüksek hızlı tren projelerimizle ülkemizin nadide köşelerinden bir başka nadide köşesine olağan gündemimizle uçalım.

Neyse, gündem neyi gerektirir bilemeyiz; ancak bu bilim insanlarının teknolojik gelişmelerdeki hızına ayak uydurmak zor.

Tahmin edin, sizce ülkemizdeki en hızlı yapılan şey ne? 

 
Toplam blog
: 3
: 235
Kayıt tarihi
: 25.12.14
 
 

Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni, yüksek lisans, edebiyat, yazı, müzik, sanat... ..