Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mayıs '09

 
Kategori
Anılar
 

Hocam, biz bu seçimi kazanmıştık

Hocam, biz bu seçimi kazanmıştık
 

“Ne istediğini bilmeden, nelerin gerçekleştirilmesi gerektiğine inanmadan, hatır için, küçük çıkarlar için adam seçenler ; o adamın, dokunulmaz bir kişi olmasını sağlamaktan öte kendi dertlerine de asla çözüm bulamazlar.”

Hükümet tabibi olarak görev yapmakta iken siyasal olarak sürgüne gönderilmek istenen Dr.Nihat Süzek, memuriyeti bırakmış olup, Karahallı’da muayene açarak serbest olarak çalışmaya başlamış ve otuz küsur yıldır aynı yerde ikamet etmektedir.

Gerek doktorluğu, gerekse insancıllığı ve halkçılığı ile halkın sevgi, saygı ve güvenini kazanmış olan Nihat bey, 1994, 1999 yerel seçimlerinde belediye başkanı seçilmiş ve bu görevini de başarı ile yerine getirmiştir.

1999 seçimlerinde DYP ve MHP birleşerek ortak aday çıkardığı halde, Nihat beyin aldığı oyun yarısına bile yaklaşamamıştır. Seçim kampanyası boyunca, parasız muayene ederek oy toplamaya çalışmakla eleştirilen doktor “ Beni Karahallılılar yirmi küsur yıldır bilirler. Ben muhtaç durumda olan hastalarımdan yıllardır hiçbir ücret talep etmedim” diyecektir. Rakiplerinin İstanbul’dan getirterek, sürekli “ Bu beş doktorumuz her hafta Karahallı’ya gelerek sizleri bedava muayene edecektir “ demeleri, belediye hoparlörlerinden anons ettirmeleri de fayda etmeyecektir.

Kaderin cilvesine bakın ki, 2004 yerel seçimlerinde şoförü Şadi Mercan’a yaklaşık altmış oy farkla belediye başkanlığını kaptıracaktır doktorumuz. AKP kurucularından biri olan Murat Mercan, Karahallı’nın şantiyeye çevrileceği iddiası ile var gücüyle yüklenmiştir. Doktorun Bekilli’li olmasını sindiremeyen bütün Karahallılılar sağcısı, solcusu ile birlik olmuş ve Nihat beyin karşısında yer almışlardır.

O günlerde CHP ilçe başkanı olan arkadaşım, seçimler üzerinde sohbet ederken;

“ Hocam, biz bu seçimi kazanmıştık. Mahallenin birinde yetmişe yakın oyları olan ve parayla oy kullandıklarını bildiğimiz bir grupla, pazarlık etmiştik. Doktorun hanımı bize o parayı verdi. Biz tam parayı veriyorduk ki, nereden ve nasıl işitmişse, doktor Nihat yanımızda bitiverdi. “ Verin o parayı bana “ dedi. Tabii ki biz de verdik. Yoksa seçimi biz kazanmıştık” demişti.

Karahallı’da bir onur abidesi gibi dikilen doktor, bu hareketinin karşılığını beş yıl sonra görmüş, Karahallı halkı O’nu yine üçüncü kez belediye başkanı olarak görevlendirmiştir.

Başarılar diliyorum Halkçı Başkanım, Dr. Nihat SÜZEK!

 
Toplam blog
: 190
: 3134
Kayıt tarihi
: 28.09.07
 
 

Emekli öğretmenim. Yurdunu, ulusunu seven, her konuda sorumluluk sahibi gençler yetişsin istiyorum. ..