Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mart '08

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Homini gırtlak, pufidi kandil, tumba yatak

Homini gırtlak, pufidi kandil, tumba yatak
 

Okuduğum gazetenin köşe yazarlarından birinin yazdığı yazı sabrımı taşırdı. Yazılarının konusu erkekler ve kadınlar. Sözüm ona köşe yazarı bayan her gün kadın nasıl tavlanır, erkek nasıl tavlanır, cinsellik ve benzeri konular da yazı yazmakta.

Ülkemizde pek çok konuda belirsizlik sürüp giderken, önümüzü , yarınlarımızı göremez hale gelmişken, dibe vurmamıza az kalmışken, Atatürk İlke ve İnkilaplarının, Anayasanın içi boşaltırken, kaos ortamı içindeyken ve benzeri pek çok kötü olay yaşanmakta iken ….

Kendisinin erkeklerle ilgili bir sıkıntısı olduğunu düşünmekteyim. ABD’de 1960-70’li yıllarda ortaya çıkan cinsel devrimi, çok eşliliği, bir gecelik maceraları yaklaşık 20-30 yıl aradan sonra ülkemiz insanları da çok sevdi. Ama, gözden kaçırdığımız bir nokta bulunmakta eskiden özgürlük olarak kabul edilen bir gecelik serüvenleri AIDS’in hızla yayılmasından dolayı artık Amerikalılar bile benimsemiyorlar.

Hiçbir şey bu kadar ucuz değildir olmayacaktır da. Canımı sıkan şey bir köşe yazarının dolaylı ya da dolaysız ama sürekli bir şekilde seks ya da kaba tabirle belden aşağı yazıyor olması.

Birliktelikler güzeldir, önemlidir ve değerlidir. Ama yazı malzemesi de olmamalıdır. Bu bayanın yazısını gördüğüm anda tüylerim diken diken oluyor. Hani bazı kendini bilmez erkekler vardır birlikteliğini, ilişkisini herkese, ulu orta yerde anlatmaktan çekinmeyecek kadar yüzsüz ve bir o kadar da şerefsiz. Kendisinin yazdığı yazılar da bana bu tip erkekleri hatırlatmakta.

Ben demiyorum ki; hep ciddi yazılar yazılsın ya da okunsun. Her konuda yazı yazılabilir.Ama belli bir seviyede olduğu sürece..

Zaten hayata sadece "Homini Gırtlak, Püfidi Kandil, Tumba Yatak" bakış açısıyla bakan kişilerden haz almam.Hayatta insanın başına her şey gelebilir, iyi-kötü pek çok olay yaşanabilir. Ama içinde umursamazlık olmamalıdır benim düşünceme göre

Önce sevgi , saygı ve insanlık gelmelidir. En iyisi bu köşe yazarı bayana Sezen Aksu’nun “Bir Deli Kız'ın Günlüğü” Albümünden (1993) Homini, Pufidi, Tumba şarkısının sözlerini hatırlatalım;

Oturalım arkadaşlar
Dinlenelim artık biraz
Esneyelim uzun uzun
Ne manasız şey çalışmak

Hayat hoş gerisi boş
Haydi yeşil kırlara koş
Sana ne dünya halinden
Sen az, kudur habire coş

Homini de gırtlak , pufidi kandil, tumba yatak

Konuşalım arkadaşlar
Mangalda kül kalmasın
Atalım tutalım biraz
Ya tutarlar ya tutarsın

Sallayalım arkadaşlar
Ki duyanlar şaşakalsın
Yalandan kim ölmüş sanki
Mevlam seni çayıra salsın

Homini de gırtlak, pufidi kandil, tumba yatak

Ağlayalım arkadaşlar
Arada bir rahat batsın
Dört yanımız tavernalar
İki çalkalar rahatlarsın


var gaJsHost = (("https:" == document.location.protocol) ? "https://ssl." : "http://www."); document.write(unescape("%3Cscript src='" + gaJsHost + "google-analytics.com/ga.js' type='text/javascript'%3E%3C/script%3E")); try { var pageTracker = _gat._getTracker("UA-7006964-1"); pageTracker._trackPageview(); } catch(err) {}

 
Toplam blog
: 226
: 1337
Kayıt tarihi
: 26.01.07
 
 

1960 İstanbul doğumluyum. Kitap okumayı, yazı yazmayı, resim yapmayı ve yabancı dil'den Türkçe'ye..