Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ekim '13

 
Kategori
Güncel
 

Hükümetin bazı kimselerin vergisini sildiği iddiası araştırılmalı

Hükümetin bazı kimselerin vergisini sildiği iddiası araştırılmalı
 

İddia doğru olmayabilir ama eğer bir de doğruysa… Böyle iddiaların gölgesinde hükümet edilir mi? “Ya onlar bize karşı olan guruplar. Hükümeti yıpratmak için uydurup uydurup söylüyorlar işte…” Bizi işin bu tarafı ilgilendirmiyor. RedHack diye birileri hükümetin İngiliz viski şirketinin 458 milyon dolarlık vergi borcunu sildiğini iddia ediyor.

Eski bir iddiaymış. Olabilir. Araştırıldı mı? Neyini araştıracaksın, iftira. Ama adamlar isim ve miktar veriyor. İngiliz viski şirketi diyor. 458 milyon dolar diyor. Varsa Türkiye’de iş yapan ve bu nedenle vergi mükellefi olan viski şirketlerinin kayıtları incelenecek. Beni RedHack değil söylediği şey ilgilendiriyor. Ta Mayıs 2013’ te yapmış bu açıklamayı. Yarım milyar dolar verginin silindiğinden bahsediyor. “Onlar kim ki, bizim muhatabımız değil” Konu sizi ilgilendirirse ki ilgilendiriyor, muhatap almak zorundasınız.

Bu açıklamadan sonra ne işlem yapıldığını takip etmediğimden bilemeyebilirim. Haberin (iddianın) hasıraltı edildiği ihtimali ile bu yazıyı yazıyorum. Ne yaptınız, eğer iftira diyorsanız adamları ispata mı davet ettiniz? Mahkemeye mi verdiniz? Aradan zaman geçmiş olsa bile ben bir vatandaş olarak bu konuda bilgilenmek istiyorum.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..