Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ağustos '12

 
Kategori
İnançlar
 

Hz. İsa dönecek mi?

Hz. İsa dönecek mi?
 

Şunu belirtmek zorundayım: Hz. İsa'nın, Muhammedi ümmet oluşunu, basit, dar bir bakışla Müslümanlığı seçmesi gibi değerlendirmek saflık olur.


Ortada O'nu ve iki kişiyi daha çarmıha gerdiler. Biri bir yanda, öbürü öbür yanda, İsa ise ortadaydı.

Pilatus, bir yafta yazıp onu haç üzerine koydu. Yazılan şuydu : 'NASARALI İSA, YAHUDİLERiN KRALI! '

Hıristiyanlık âlemi, Nazaretli Hz. İsa'nın ölümünü bu anlamlı sözlerle tasvir ederken doğruluğunu hararetli biçimde savunmakta, bu tezi reddetmenin ise büyük bir yanlışlık olacağını ifade etmektedir.

Ama bir gerçek var! Kur'an, bu görüşlerin tamamen hatalı olduğunu, bizlere ayetleriyle bildiriyor. Şöyle ki;

 54-) Mekr yaptılar ve karşılığını Allah’tan mekr ile aldılar. Allah, mekr yapanların en hayırlısıdır. (Hakikati dillendirenin ortadan kalkması için gizli hileye başvurdular, Allah da olayı aynı yoldan, yani onlar fark edemeden onların aleyhine sonuçlandırdı.)

55-) Hani Allah şöyle buyurmuştu: "Seni ben vefat ettireceğim (önceki açıklamaya atıfla, gizli suikastla seni öldüremezler, seni ben, vaden dolunca vefat ettireceğim)... Seni kendime ref' edeceğim (hakikatinin yüceliklerini yaşatacağım); hakikati reddedenler (kâfirler) arasından alarak arındıracağım ve sana tâbi olanları kıyamet sürecine kadar, hakikati inkâr edenlerden değerli - üstün kılacağım. Sonra dönüşünüz banadır. Aranızda ayrılığa düştüğünüz konularda, hükmü ben vereceğim."

AHMED HULÛSİ KUR'ÂN-I KERÎM ÇÖZÜMÜ]

Bu mesajlardan anlaşılacağı üzere, Hıristiyan alemindeki söylentilerle Kur'an fena halde çelişiyor. Bilgi Kitabına göre Hz. İsa çarmıha gerilmemiş; normal bir ölümle vefat etmiştir. Dolayısıyla onun halk arasında dile getirilen bedeni ile göklerde oluşunun aslı astarı yoktur.

“İsa’ya en evla yakın benim” diyen Hz. Muhammed (sav) de kendisi ile ilgili görüşlerini ortaya koymuştur.

Mistisizmde, üst insan olarak Hz. İsa'nın rolü oldukça farklı.

Şimdi, asıl noktaya gelelim:

Hz. İsa acaba tekrar yeryüzüne dönecek mi?

Evet; Bize göre O, bir gün dünyalının arasında olacak! Bu hususta İslam ve (bir bölümü hariç) Hıristiyanlık âlemi arasında birliktelik var.

Her iki toplum da döneceğini biliyor. Hz. İsa'nın bu kez amacı farklı. O artık dünyaya Nebi/Resul niteliği ile değil, bir veli olarak 'Muhammedi ümmet olabilmek ve Deccal'i öldürmek üzere gelecektir.'

işin ilginç yanı, Hz. İsa'nın; mistisizmi çağdaş bilimler ışığında tüm dünyaya anlatacak olan Mehdi'ye tabi olmasıdır. Hz. İsa, Mehdi öldükten sonra onun görevini üstlenecek, öğretilerini devam ettirecek, kırk yıl yaşayıp çoluk çocuk sahibi olduktan sonra ahirete intikal edecektir.

 Bu konunun üzerinde durmamın iki nedeni var:

 Birincisi; Muhammedi ümmet oluşunun ne anlama geldiği, ikincisi; kıyamete yakın zamanda, yeryüzünde oluşacak bir hadisede Mehdi'ye karşı olan bir varlığın, yani Deccal'in neden Hz. İsa tarafından öldürüleceği hususudur.

 Şunu belirtmek zorundayım: Hz. İsa'nın, Muhammedi ümmet oluşunu, basit, dar bir bakışla Müslümanlığı seçmesi gibi değerlendirmek saflık olur. Bir Allah Resulü'ne ümmetçilik anlayışını yakıştırmak (Muhammedi olmayı kastediyorum),  Muhammedi boyuttan bihaber olmak demektir.

 Muhammedi olmak, bir yerde Ahad-Hiçlik boyutu ile direkt bağlantılıdır.

Hz. İsa'nın Muhammedi boyutta yaşayabileceğini bildiren başka ince ayrıntılar ve dokümanlar da var: Kur'an, Meryem Suresi 30. ayetinde Hz. İsa'nın ağzından O'nu 'Ben Abdullah'ım' yani 'Allah'ın kuluyum' ifadesiyle tanımlıyor.(Gâle innî Abdullah. Âtâniyel kitâbe ve cealenî Nebiyyâ.)

 Esasen, Hz. İsa bu sözü, uzun vadeye dayanacak bir şekilde kullanmaktadır. Bu tespit onun tekrar dünyaya geri geleceğinin bir göstergesidir. Bizim görüşümüz böyledir.

 Aslında dünyaya teşrif edeceğine işaret eden başka belgeleri de bulmak mümkün.

'Ben 2000 yıl sonra ve 33 yaşında dünya üzerinde olacağım' deyişi gibi...

Kendisine Risalet görevi geldiği andan itibaren Muhammedi boyutu, ortaya çıkaracak bir fırsatı bulamaması ve bu yaşantının da ancak bir beyin tarafından elde edilebilmesi, onun tekrar dönüşü için en büyük etmen olmaktadır.

 Reenkarnasyon denilen 'yeniden dönüş' işlemi ile özel bir durum arz eden ve bir tek Hızır (as) olduğu bilinen bu işlevin birbiri ile karıştırılmaması icap eder.

Zira reenkarnasyon, İslami olmayan, doğu kültürünün ve  cinlerin insanlara telkin ettiği bir felsefenin ürünüdür.

 Hz. İsa'nın dünyaya geliş amacını oluşturan diğer bir faktör de kendindeki kudret sıfatını ortaya koyarak Deccal'i öldürmesidir.

Burada akla takılan bir şey var!

 Bu işlevi neden Mehdi Hazretleri yapmıyor da Hz. İsa gerçekleştiriyor? Yani bir şekilde Mehdi'nin, Deccal'i öldürme gücü mü yok?

 Hemen yanıtlayalım;

Hz. İsa, kudret sıfatını zuhura çıkartırken, İmam-ı Mehdi, ilim sıfatı ile tecelli etmektedir. Kudret ise ilme bağlıdır. Zira bütün sıfatların kökeni ilimdir.

 Böyle olunca zuhur sıfatı daha üstün olan Mehdi'nin de Deccal'i öldürmesi gerekmiyor.

 Bu işlevi Hz. İsa üstleniyor.

 

Ahmed F. Yüksel

 

 
Toplam blog
: 636
: 9957
Kayıt tarihi
: 14.12.11
 
 

Araştırmacı Yazar.. ..