Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Haziran '09

 
Kategori
Magazin
 

İç çamaşırsız işe gelinir mi?

İç çamaşırsız işe gelinir mi?
 


İki seneden fazla oldu. Bu sayfalarda bir seri yazı yayınım söz konusu olmuştu. Ve yazılarımın ortak başlığı “<ı>Dünyanın En Anlamsız Yasakları” idi. Bugün, “E-kolay Haber” sitesinde okuduğum bir haber-yazı, yine gülümsetti beni. Önce bunu okuyalım, sonra bir çift sözümüz olur elbette:


“<ı>Brooksville Belediye Meclisi, çalışanların kişisel hijyen kurallarına sıkı sıkıya uymaları gerektiğini, `iç çamaşırı olmadığını sergileyecek' ya da `iç çamaşırını teşhir edecek' davranışlarından kaçınmalarını karara bağladı.


İşyerinde iç çamaşırsız yada iç çamaşırını teshir ederek çalışmanın `kabul edilemez' olduğunu belirten Brooksville Belediyesi, ayrıca `cinselliği kışkırtıcı' iç çamaşırı giymeyi, dekoltesi bol gömlek ya da elbise giymeyi yasaklayarak, çalışanlara kişisel hijyen politikası gereği deodorant kullanma zorunluluğu da getirdi.


Belediye, kulak küpeleri dışında küpe ya da hızma takmaya da yasak getirdi. Belediye Meclisi'nin 1'e karşı 4 oyla kabul ettiği yeni kararlara, Belediye Başkanı Joe Bernadini karşı çıktı.


Bernadini, "İç çamaşırı fermanı, insanların seçim özgürlüğünü ortadan kaldırıyor" diye konuştu. Belediye Meclisi, çalışanların söz konusu kurallara ikinci kez uymamaları durumunda isten atılabileceklerini açıkladı.


Bu işi, gülen insanlar ülkesi Taylandlılar yıllar önce yapmıştı da biz de yazmıştık. Tayland yasaları, vatandaşlarına, iç çamaşırı giymeden sokağa çıkmalarını çoktan yasaklamıştı. Amerikalılar yine insaflı davranmışlar olayı sadece işyerleriyle sınırlandırmışlar.


Vay, canına yandığımın, Sam Amca’nın Özgürlükler Ülkesi diyesi geliyor insanın değil mi? Hem de sutyenin icat edildiği ülkede...



Bakın çok uzun zaman önce neler demişiz:

@ “Çıplak Manken Dikizlemek Suç mudur?”: http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=168966

@ “Erkekler Çıkarmak İçin; Kadınlar Giymek İçin Para Verir”: http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=144265

@ “Dünyanın En Anlamsız Yasakları – 8”: http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=27983

@ “Dünyanın En Anlamsız Yasakları – 13”: http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=29250

 
Toplam blog
: 898
: 3759
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

İzmir'de yaşıyorum.    Çok uzun yıllar öncesinden başlayıp, hiç ara vermeden bugünlere kada..