Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Nisan '09

 
Kategori
Güncel
 

İdam cezası ve terör

İdam cezası ve terör
 

İNTERNETTEN


Bugün çok büyük bir üzüntü içindeyiz yine, terör örgütüne tam on tane vatan evladımızı şehit verdik. Milletçe kan ağlıyoruz. Daha ne olsun? Bir terör örgütü alenen vatanımızı istila etmiş. Halkımızın mal ve can güvenliğini bütün dünyanın gözü önünde tehdit etmektedir.

Bu örgüt mensuplarının uzantıları TBMM ye kadar girmeyi başarmışlar. Bu da yetmemiş vatanımızı bölmek istediklerini söylemektedirler. Yetmemiş gibi şehit ettikleri vatan evlatlarının ödedikleri vergilerden maaş alabilmektedirler.

Bütün bu yaptıklarını, normal vatandaşlara tanınan hak ve özgürlüklerin kendilerine de tanınmış olmasını suiistimal ederek gerçekleştirmektedirler.

Bu terör örgütünün söyledikleri ve yaptıklarından Türk Ceza yasamızın ve Anayasamızın hangi maddelerini nasıl ihlal ettiklerini anlayabilmemiz çok mu zor?

Anlamayanlar ve anlayamayanlar varsa bir kez daha ben söylemek istiyorum ki, bunlar vatanımızı bölmek istiyorlar. Bunu Kürt devletinin sınırlarının çizildiğini söyleyen milletvekillerinin ağzından duymayan mı var?

Terör örgütünün elebaşısı İmralı’da elense yatıyor, oradan örgüt yönetiyor, TBMM lisindeki yandaşları tarafından saygı ile anılıyor. Yakalanan örgüt mensupları devletimizin güvenlik ve yargı organları tarafından duygusallıktan uzak bir şekilde insanı muamelelere tabi tutuluyor.

Bu terör örgütüne gösterilen tüm toleransların arkasında T.C nin AB üyeliği ve medeni dünyanın saygın bir üyesi olma hayallerimiz var.

Masum insanları gözünü kırpmadan öldürebilen bir terör örgütünün mensubunun insan olmakla ne alakası var? Hem bu caniler insan olacak ve hem de vatanını korumak için canını veren şehitlerimiz öyle mi? Asla böyle bir şey olamaz.

ABD de halen 3500 civarında insan haklarında verilmiş idam kararının infazını bekliyor. Yine bu ülkede 28 yıldan beri ortalama her on günde bir kişi idam ediliyor. Japonya’yı alırsak yine orada idamlar var. Dünyanın pek çok ülkesinde idam uygulanıyor. Çin, İran, Irak v.s gibi.

İdam uygulanan ABD veya Japonya medeni ülkelerden sayılmıyor mu? İsterseniz gelinde siz saymayın. Peki bizim idamı kaldırmakla neyimiz arttı. Ben söyleyeyim bir tek artan şeyimiz var o da terör.

Ben derim ki, terör ile başa çıkmanın tek çaresi idamı yeniden yasal hale getirmekten geçer. Terör suçları ve vatana ihanet suçları gibi ağır suçlarda idam kaçınılmaz bir caydırma yöntemidir. Kim ne derse desin, başka bir yol yoktur.

Öyle dünyaya hoş görünmek için öz evladını hiçbir suçu yokken feda edebilecek bir kabadayı varsa ben özellikle kendisini görmek isterim. Teröre kurban gidenlerin teröristler kadar hakkı yok mu bu ülkede? Bunların hakları sadece toprağa gömülmek midir? İnsaf…

 
Toplam blog
: 72
: 525
Kayıt tarihi
: 20.07.08
 
 

Trabzon doğumluyum. Bir kamu kurumundan emekliyim, İktisat Fakültesi mezunuyum. İdeolojik saplant..