Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Aralık '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

İki şehir

İki şehir
 

www.resimland.net


Günün herhangi bir saatinde çeşitli nedenlerden dolayı evden ya da işyerinden çıkıp, arabaya, otobüse, dolmuşa bindiğimizde gideceğimiz yerin yakınlığına ya da uzaklığına bağlı olarak çeşitli semtlerden geçeriz. Bir yerden bir yere ulaşmak için çeşitli semtlerden geçerken içinde bulunduğumuz aracın penceresinden dışarı baktığımız da yapıların, binaların çok keskin bir şekilde değiştiğini fark ederiz. Özelliklede gideceğimiz yere ulaşabilmek için gökdelenlerin, alışveriş merkezlerin yoğun olduğu semtlerden, ayakta bile zor duran yapıların yoğun olduğu semtler arasından geçmemiz gerekiyorsa, bu bıçak gibi keskin geçişler her zaman aklımda soru işareti bırakmış ve bırakmaktadır.

Bir şehir ve bu şehrin farklı semtlerinde, sokaklarında yaşayan insanların yaşam ve geçim için verdikleri farklı yaşam mücadeleleri… Beni çok derinden etkilemiş bir o kadar da düşündürmüştür.

Doğu’da bulunan şehirlerimiz ile Batı’da ki şehirlerimiz arasında çok net, keskin ve açıkça görülebilen farklılıklar bulunmakta, bir şehrin içinde de kaç farklı şehir ve yaşam bulunmakta? Bu yaşamlardan hangisi daha gerçek diye düşünmeme neden olmakta.

Bir tarafta iş merkezleri, gökdelenler, alış-veriş yaptığımız modern çarşılar, alış-veriş merkezlerinin, bir fincan çayı, kahveyi, öğle, akşam yemeğini ya da bir bardak içkiyi uçuk fiyatlarla içtiğimiz pastaneler, lokantalar, barlar, eğlence yerleri, kulüpler, modern siteler, evlerle çevrili semtler, diğer yanda sigara dumanından göz gözü görmeyen sabaha kadar açık kahvehaneler, sokaklarında pavyonlardan, genelevlerden geçilmeyen, içinde insanın yaşayabilmesi çok zor olan ahşap evler, binalar ve bu binalarda oturan, günlerini yaşam mücadelesi vererek geçiren insanların bulunduğu semtler ve buradaki yaşamlar.

Kanal D’de her Pazartesi akşamı “Arka Sokaklar” isimli dizi yayınlanmakta, bu diziyi her zaman seyredemesem bile dizinin jenerik müziğinin şarkısını elimden geldiğince dinlemeye çalışmaktayım. Özelliklede ikinci dörtlüğünü, şarkının ikinci dörtlüğü adeta yıllardır benim kendi kendime sorup cevapladığım bir konuyu dile getirmekte.

Genel olarak kendi yaşadığımız çevredeki yaşam şeklini daha iyi biliriz. Peki oturduğumuz, dolaştığımız semtlerin birkaç sokak arkasında yaşanan hayatlar? Yani arka sokaklar ve orada yaşanan hayatlar…

BAMBAŞKA BİR ŞEHİR VAR ARKA SOKAKLARDA….

var gaJsHost = (("https:" == document.location.protocol) ? "https://ssl." : "http://www."); document.write(unescape("%3Cscript src='" + gaJsHost + "google-analytics.com/ga.js' type='text/javascript'%3E%3C/script%3E")); try { var pageTracker = _gat._getTracker("UA-7006964-1"); pageTracker._trackPageview(); } catch(err) {}

 
Toplam blog
: 226
: 1337
Kayıt tarihi
: 26.01.07
 
 

1960 İstanbul doğumluyum. Kitap okumayı, yazı yazmayı, resim yapmayı ve yabancı dil'den Türkçe'ye..