Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Nisan '11

 
Kategori
Haber
 

İki yıl geçti, sanki kalın bir "roman" gibi. Oku oku bitmez!

İki yıl geçti, sanki kalın bir "roman" gibi. Oku oku bitmez!
 

İzmir'de, Milliyetteydi. Vekil oldu. Bakan oldu. Gözü İzmir'de kaldı. Şimdi Konak Belediye Başkanı.


Yıldızı gün geçtikçe devamlı yükselen ve parlayan , gücünü hudut tanımayan sevgiden alan Konak Belediyesi, “geleceğine, kendisine inananlara, kadınına, kültürüne, kentine sahip çıkıyor” sloganları ile Mövembick Otelindeki kahvaltılı basın toplantısında, iki yıllık icraatlarını ortaya döktü,

Kendisine bel bağlayanlarla birlikte hop oturup hop kalkan, ve de devamlı değişken uğraşlarla baş döndüren bir başkan var İzmir’de. İsmi Dr. Hakan Tartan.

Her derde deva. Halktan gelmiş. Halk çocuğu. Ailesi tiyatro kökenli. İzmir’deki başarılı gazeteciliğini bırakıp, vekillikler yapan sonra bakan olan Hakan Tartan, iki yıllık çalışma raporu ile kahvaltılı basın toplantısında sevgi saçtı, heyecan saçtı. Ve de herkes anladı ki, “ Bu tren durmaz” Binen bindi. Kapılar kapandı. Taaa ki o hizmet dört dörtlük ne zaman yerine getirilir, işte o zaman o tren durur, kapılar açılır. Yerde kalanlarla tekrar yola çıkar bu bir alışılmadık hizmet trenidir. İçindekini de, dışarıdan seyredeninin de başını döndürür bu tren. Onun için, bu tren durmaz!

Mövembick’teki kahvaltlı basın toplantısına ilgi hayli yüksekti. Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, geçirilen 2 yıllık süreyi satırbaşları anlatarak “Her şey halk için. Halka dönük” diyerek, daha mutlu Konak nasıl olunur, daha umutlu Konak nasıl olunur, İzmir’in, nefesini bu yaşam merkezinden alır dediği Konağı, satır başları ile bir bir anlattı. “İzmir bir organizatörler şehridir” diyerek kestirip attı. Ve ekledi “ İçinde sevgi vardır, birbirlerine duyulan sevda vardır” diye de ekledi

İzmir, bir “sedadır, onu seslendirenler bilir”… “İzmir bir rüyadır, onu görenler bilir.” “İzmir bir sevdadır, onu çekenler bilir” “İzmir bir hayattır, onu, yaşayanlar bilir”. Ve, “İzmir bir mabettir, orada ibadet edilir.” Ve bu ağır yükü çekecek bir lokomotif gerekti. O da, görev başındaydı iki yıldır. Dr. Hakan Tartan, işin lokomotifiydi. Ve de iki yıllık icraatı, kalın bir "roman" gibi . Oku oku bitmeyen cinsinden!

Dr. Tartan, resmi belediyecilik anlayışından sıyrılaarak, kentte dostluk ağı kurduklarını belirterek “Sosyal belediyecilik anlayışını yaşama geçirdik. Göreve geldiği zaman, dost başkan olarak vatandaşlarla sıcak ilişkiler içinde olduğunu anlatan Tartan “ Bunu iki yıl içinde, bu anlayış içinde yaşama geçirdiklerini dile getirdi. Ve dostluğa önem ve ağırlık verdiğini vurguladı.

Başkan Tartan devamla “ Kadın dostu, genç dostu, çocuk dostu, tarih dostu, çevre dostu, kültür dostu ve spor dostu olarak sınırsız hizmetler götürdük” dedi.

Devamla da şöyle devam etti Dr. Tartan “ Vefa duygusu, hayatımın her anında, yaşamımın hep önünde gitmiştir. İçinden çıktığım, içinde yaşadığım halka karşı bir vefa borcum vardır. Vefayı sözlüğümden hiç eksik etmedim. Vefayla bugüne kadar ayakta kaldım. En önemli gücüm vefadır. İnsan münasebetlerinde bu husus çok önemlidir.

Tarkan daha sonra şunları söyledi: “ 20 yıldır çivi çakılmayan sevgi yoluna yatırımlar yapara insan değer verdik. Böylelikle şehre, çehre kazandırdık. Sevgi yolunda Nazım Hikmet, Atilla İlhan, Louis Aragon, Pablo Neruda gibi dünya şairlerinin şiirlerini burada yer aldı.

Sevgi yolunda sevgililer bu gün el ele dolaşıyor. Burada takı,, hediyelik eşyalar, kitaplar, kitap standları bölgeye canlılık ve kent ekonomisine katkı sağlıyor. Bu sokağa gelenler, hatıra fotoğrafı çektiriyor.

Sevgi yolunda mini konserler düzenlenecek. İnsanlar sadece alışveriş yapmak için değil, buluşma ortamı yaratmak amacıyle da bir araya gelebilecekler. Sevgi yolunda, şairlere de yer verdik. Dünya şairleri olan Nazım Hikmet’in hoş geldin kadınım, Atilla İlhan’ın ‘Böyle bir sevmek’, Louis Aragon’un ‘Mutlu Aşk yoktur’ ve Pablo Neruda’nın ‘Matilde için sone’ isimli şiirleri, sevgi yoluna renk kattı. Sevgi yolunda, palmiye ağaçlarının gövdelerine yine çeşitli yazar ve sanatçıların kültür ve sanat üzerine söylenen sözleri de yer aldı.

Tartan devamla,’geleceğin, geri dönüşümde olduğunu söyleyerek’ “Meclisimizin aldığı bir kararla zararlı naylon torbaların kullanımını yasakladık. Kadıköy Belediyesinden sonra Türkiye’de ikinci adımı böylelikle biz attık. “ Geleceğini, poşetle atma.” diyerek bez torba kullanma çağrısı yaptık.

Konuşmalar, zaman zaman kurulan perde üzerinde film gösterildi. Foto muhabirleri ve TV’ ekipmanları, tam kadro bu anılan oteldeydi. Başkan Tartan daha sonra satırbaşları ile iki yıllık icraatlarını sıraladı:

& Memur ve işçilerle örnek toplu sözleşmeleri yapıldı
& Giysi Bankası ile on binlerce kişiye şefkat eli uzandı. Komşular bile ne olduğunu anlayamadılar. Onurları kırılmadan hallettik.
& Semt merkezlerinde sağlık taramaları yapıldı. Cilt lekelerinde “Goah” a kadar hastalıklara çare olundu.
& Butik müze’ye prestij kazandırıldı. Dünya’da 64 kadar müze var. .
& İzmir’de ilk kadın müzesi, İzmir’de olacak.
& 70 bin metrekarelik yeni imar alanları kazandırıldı.
& Bu güne kadar okullara 5 milyar lira katkı sağlandı. Engelliler için okullarda rampalar yapıldı. Bazı okullara bilgisayar ve kütüphane kazandırıldı.
& Yaşamın her alanında, kadınlarla beraberiz. Kadın danışma merkezleri açıldı. Onlara hukuk ve psikolojik danışmanlık hizmetleri verilmekte.
& Limana gelen turistler için yedi dilde tanıtım broşürleri bastırdık.
& 2014 de Avrupa masterler şampiyonası İzmir’de yapılacak. canlı yayın, ekonomiye kazanç getirecek.
& Sevgi evinde kadınlar güçlerini birleştirecek. Sorunlara çözüm bulunacak. Kadın futbol takımı, başarıdan başarıya koşuyor
& Çanakkale, Pamukkale ile tarihi ve turistik bölgelere bir çok geziler yapıldı. Kadın ve çocukların yazın deniz kamplarında tatillerini geçirdiler.


 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..