Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ağustos '15

 
Kategori
Güncel
 

İktidar göz yumdu, PKK güç buldu

İktidar göz yumdu, PKK güç buldu
 

20 Temmuz’dan bu yana artan terör saldırıları karşısında PKK-HDP tarafından aldatıldıklarını ve çözüm süreci’nin PKK’yı güçlendiği itirafları. AKP kurmayları ve yandaş medya yazarları tarafından ardı ardına gelmeye başladı.

Oysa biz, çözüm süreci adı altında terörist başı ve terör örgütünün meclisteki temsilcileri ile müzakerelere başlanması, terör örgütünün sözde ateşkes ile Türkiye sınırları dışarısına çekilmesi döneminde;

PKK’nın silahlarını bırakmadığını silahları ile birlikte çekiliyor pozisyonuna girdiğini, ağır silah ve mühimmatlarını Türkiye’de bıraktığını, bunların bazılarını terörist mezarlarına gömdüklerini ve sakladıklarını. PKK, iç yazışmalarında üyelerine "Tamamen çekilme yok. Bölgeyi bilenler kalmaya devam edecekler. Çekilme sırasında ağır patlayıcı ve silahlar Türkiye’de gömülecek ve bu işlemler yapılırken videoya çekilecek. Tuzaklamalardan yakın köylüler haberdar edilecek. Bölgede kalan unsurlar örgüte eleman teminine devam edecekler. Bölgedeki baraj ve karakol inşaatlarına örgütsel temelde karşı çıkılacak."  Talimatını verdiğini duyurmak suretiyle çekilmenin bir aldatmaca bir yalan olduğunu ısrarla söyledik.

Ayrıca; Çözüm süreci görüşmeleri başlaması ile birlikte PKK’nın güney doğuda ve metropollerde terör zihniyetini halk hareketine dönüştürme gayreti içerisine girdiğini.

İktidarın PKK’nın silahlarını bırakarak K.Irak’a çekilesi taleplerine rağmen silahları bırakmadan 30 yıldır 40 binden fazla insanımızın canına kasteden terör örgütünün militanlarının elini kolunu sallayarak güle oynaya düğün bayram havasında çekilme görüntüsü vermeye başlaması ile silahların bırakılması konusunda iktidar tarafı, ısrarını sürdürmeyerek hata ettiğini yazmıştık.

Askeri garnizona girerek bayrağımızı direkten indirdiler, okulları yakıp yıktılar, gayri resmi olarak Kürtçe eğitim veren okulları törenle açtılar, bütün bunlara göz yumulduğunu. KCK’nın güvenlik ve asayiş timi adı altında PKK militanları sokak başlarını tutarak kimlik kontrolü, karayollarında araç durdurmak sureti ile trafik kontrolü yapıp ceza adı altında haraç topladığını, PKK-KCK’nın kendi “paralel devlet”ini oluşturduğunu yazdık.

6 Haziran 2014 günü AKP’nin Diyarbakır’da “Yeni Türkiye’nin Açılan Kilidi”: “Çözüm Süreci Çalıştayı” adı altında tek taraflı olarak başlatılan ve İktidar adına Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Efkan Ala, Mehdi Eker, ve AKP’nin kurmaylarının, BDP ve HDP de hiçbir temsilcinin olmadığı çalıştaya muhatap olarak,  PKK’nın temsilcisi ve DTK Genel Sekreteri Seydi Fırat’ın yanı sıra yazar, gazeteci, akademisyen, siyasetçiler, akil adamlar, sivil toplum örgütü temsilcilerinin katıldığı bu çalıştayın “Teröre teslimiyet çalıştayı” olduğunu söylemiştik.

Çözüm Sürecinin Türkiye için çözülme, PKK için halk örgütlenmesi ve silahlanarak yeniden yapılanma süreci olduğunu anlattıkça. Bütün bu olanlara, uyarılara rağmen iktidar ise, çözüm süreci görüşmeleri aksamasın diye emniyet güçleri ve TSK’nın gözünün önünde burnunun dibinde silahları ile elini kolunu sallayarak dolaşan teröristlere, örgütün manevra faaliyetlerine göz yumulmakta, Ankara’dan teröristlere dokunulmaması için, garnizonlara ve valiliklere ard arda talimatlar gönderilmekteydi.

Çözüm müzakereleri yolunda gitseydi AKP iktidarı affı dahi düşünüyormuş. Bunu da geçtiğimiz gün Beşir Atalay, çözüm sürecinin akıbeti hakkında yaptığı bir açıklamada, affın dahi düşünüldüğü bir sürecin PKK tarafından baltalandığını söyleyerek itiraf ediyordu.

2013 yılında sözde çözüm süreci’nin başlamasından itibaren iktidarın iyi niyetli ve haddinden fazla hoşgörülü yaklaşımı karşısında PKK-KCK-HDP üçlüsünün sözde, görünüşte kalan samimiyetsiz, aldatmacı tavrını bu güne kadar onlarca yazımızda açıkça anlattık.

PKK’nın çekilmediğini, aksine örgüte yeni katılımlar sağlamak sureti ile şehir yapılanması oluşturduğunu ve silahlanarak gücüne güç kattığını söylediğimizde, köşelerimizde yazdığımızda. Bizleri terörün bitmesini, anaların gözyaşlarının dinmesini istememekle suçlayan AKP kurmayları ve yandaş medyanın köşe yazarları şimdilerde Çözüm süreci ve silahlar sussun analar ağlamasın diye PKK’nın her türlü faaliyetlerine göz yumulduğunu.  PKK'nın çözüm sürecinin başladığı günden bu yana güçlendiğini ve bunu gözlemleyen devlet görevlilerinin hiçbir şey yapmadığını, terör örgütü ve temsilcileri tarafından kandırıldıklarını itiraf ediyorlar.

18 Ağustos 1984’de Siirt Eruh’ta ilk askerimizi şehit eden ve 31 yılda 7 bin şehit, 20 bin gazi toplamda 45 bin vatandaşımızın canına kast eden 2002 yılında etkisiz hale getirilen ve eylem gücünü yitiren PKK 31 yıl sonra bugün en güçlü dönemini yaşıyor.

Çözüm süresi dokunulmazlığı ile PKK’nın toparlanması, militan kadrosunu güçlendirmesi, ağır silahlar edinmesi ve şehir yapılanmalarının müsebbibi, son 25 günde 38 asker ve polisimiz ile 10 vatandaşımızın hayatını kaybettiği PKK saldırıları, AKP iktidarının çözüm süreci denilen ve iflas etmiş durumdaki politikasının bir ürünüdür.

İbrahim Halil SİPAHİ

16.08.2015/adana

 
Toplam blog
: 100
: 1366
Kayıt tarihi
: 12.08.14
 
 

Adana'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Adana'da Yüksek öğrenimini Konya Selçuk Üniversitesi Eğiti..