Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mayıs '12

 
Kategori
Güncel
 

İl Başkanı Erdoğan grev gözcüsüydü, Başbakan Erdoğan grev yasağını savunuyor!

İl Başkanı Erdoğan grev gözcüsüydü, Başbakan Erdoğan grev yasağını savunuyor!
 

T24'ten alınmıştır


THY çalışanlarına grev yasağı getiren düzenlemeye tepki olarak bir günlük iş bırakan Hava İş Sendikası üyelerinin eylemi ses getirdi. Medya grevi ve yaşananları gündeme taşıdı. Yaklaşık 200 seferin iptal olduğu ve grevin THY’ye 4.5 milyon dolara mal olduğu açıklandı.

 

Grevin ardından THY çalışanları yaptıkları uyarıların TBMM’de dikkate alınmayarak yasanın geçmesine ve 250 kişinin SMS mesajı veya mail yoluyla işten atılmalarına karşı süresiz eylem kararı aldı.

 

Hava İş’ten grevin gerekçesi açıklanırken öncesi yapılan açıklamaya göre yaklaşık 17 aydır imzalanması gereken sözleşmenin imzalanamadığı ve son dakikada grev yasağı getiren düzenlemenin TBMM’ye getirilirse greve gideceklerini ilan etmişlerdi. 

 

Kamuoyunun bildiği üzere yasa TBMM’de görüşüleceği gün THY çalışanları greve gitmişti.

 

Başbakan Erdoğan grev için, “Düşünün ki bu grev kanunsuz değil kanunlu olarak da yapıldığında, uzun süreli bir grev olduğu zaman bunun bedelini kim ödeyecek, kim öder? Millet ödeyecek, millet öder. Bu stratejik bir kurum ve bu stratejik kurumda atılacak bu tür adımlar ciddi manada ülkemizde çöküşün habercisi olur ki, buna fırsat vermemek gerekir diye düşünüyorum” diye açıklama yaptı.

 

 

 T24’te ekonomiservisi. com’dan  Aydın Yılmaz’ın haberine dayandırılarak verilen haberde Başbakan Erdoğan’ın 1988 yılında Basın-İş Sendikasına bağlı Darphane işçilerinin grevinin 27’nci gününde Refah Partisi İstanbul İl Başkanı olarak grevdeki işçileri ziyaret ettiği ve yaptığı açıklamalara yer veriliyor.

 

Başbakan,“Ülkemizde özellikle 1980 sonrası hükümetler işçi haklarına insan onuruna yakışmayacak şekilde ilgisiz kalmaktadır. Alın teri kutsallığını yitirmiştir. Ülkemizde işçilerimiz kira ücretlerini dahi ödeyemeyecek zorluklar içerisindedir. Bu zulme son verene kadar haklı ve kararlı mücadelelerin yanında olmayı inancımız gereği görev telakki ederiz” diyor.

 

1988’de  “Bu zulme son verene kadar haklı ve kararlı mücadelelerin yanında olmayı inancımız gereği görev telakki ederiz” diyen Refah Partisi İl Başkanı Erdoğan’ın, Başbakan Erdoğan olunca değiştiği kuşkusuz. Dün “..inancı gereği” grev yapan  işçileri haklı görüyordu bugün ise grev yasağını savunuyor,  nokta.

 

 

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..