Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Nisan '19

 
Kategori
Edebiyat
 

İlaçla Doymak

İnanılır gibi olmayan konularda bile 'masal mı anlatıyor' demezdik. Çünkü güveniyor ve inanıyordum. Gerçi bütün öğretmenlerimize inanır ve güvenirdik ama o öğretmen farklıydı. Edebiyat öğretmeni olmasına rağmen İngilizce dersi de veriyordu sınıflara. Müthiş bir zekaya sahipti. Okulun bütün sosyal etkinlik programlarında hep o vardı. Okul idareciliğinden tutunuz, bayram kutlamaları ve anma proğramları ondan sorulurdu. Tamı tamamına 17 yıl okuluna ve elektronik radyo tv alanında da ilçe halkına hizmetler vermiş adeta ilçe hakkından biri olmuştu Edebiyat öğretmenimiz merhum Riza Kuruoğlu toprağı bol olsun.

Tarih ; 1977
Yer    ; Ardeşen lisesi 6/Fen C
Ders. ; Edebiyat
Her zaman olduğu gibi dersin sonlarına doğru bilim-teknik konularından biraz dersi kaynatmak biraz da meraktan bir şeyler anlatmasını isterdik Riza Bey'den. O gün televizyon ve radyo gelişimi hakkında bilgiler aktardıktan sonra beslenme konularına geçmiş ve demişti ki 'öyle bir dönem yaşayacağız ki çocuklar ilaç büyüklüğünde bir hap'la karnımızı doyuracağız, yemek yemeye ihtiyacımız kalmayacak'..

Sınıfta bütün arkadaşlar 'olur mu hocam yemek yemeden nasıl olacak' desek de  Riza Bey'in her söylediğine inandığımız için tenefüste arkadaşlar arasında tartıştıktan sonra gerçekleşeceğinden emin olurduk..

Bugün bir gazetede, midede tokluk hissi veren bir ilacın geliştirildiği ve bir yıl sonra piyasada olacağını yazdı.

Yemekten 20 dakika önce bol su ile alınan bu ilaç midenin bir bölümünü kaplıyor ve çok az yemek yenerek doyuluyor.

42 yıl önce bu ilacı nasıl öngörmüş Riza Bey hala merak ediyoruz.

Seni özlüyoruz Riza Bey, hem de çok!

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..