Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Nisan '13

 
Kategori
Güncel
 

İleri Demokrasi Ömer Hayyam'a 10 ay hapis cezası verdi !

İleri Demokrasi Ömer Hayyam'a 10 ay hapis cezası verdi !
 

TERÖRİSTLER DIŞARI, FAZIL SAY İÇERİ !


15 Nisan 2013 günü,  İstanbul 19. Sulh Ceza Mahkemesi, piyanist ve besteci Fazıl Say'ın,   10 ay hapisle cezalandırılmasını kararlaştırdı.  Fazıl Say’ın suçu ne? Ömer Hayyam’ın bir dörtlüğünü twitterde paylaşmak! Say, karar sonrası yaptığı açıklamada 

"Mahkeme sonucu çıkan karar için yurdum adına çok üzgünüm. İfade özgürlüğü açısından hayal kırıklığına uğradım. Hiçbir suçum olmamasına rağmen ceza almış bulunmam şahsımdan çok, Türkiye’deki ifade ve inanç özgürlüğü adına kaygı vericidir" demiş. Mahkeme Fazıl Say'ın twitterdeki paylaşımını, Türk Ceza Kanunu'nun  216/3. maddesindeki  ''Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılayan kişi, fiilin kamu barışını bozmaya elverişli olması halinde, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır'' hükmü gereği sabit görmüş ve sanığın suçun işleniş şekli, kasıtlı davranışı,  suç işlemesindeki ısrarı, suçun işlendiği zaman ve yeri, güttüğü amacı da göz önünde bulundurarak cezayı kesmiştir.

Mahkemece  önce 8 ay hapis cezasına çarptırılan Fazıl Say’ın, suçu internet ortamında işlemiş olduğu gerekçesiyle  cezası 1/2 oranında arttırılarak 8 aydan 12 aya, ancak, duruşmadaki müspet tavır ve davranışları için  1/6 oranında indirim uygulanarak sonunda 10 ay hapis cezasına  düşürülmüştür. Sanığın sabıkasız oluşunu dikkate alan mahkeme heyeti, Say'ın  hapis cezasını “5 yıl denetimli serbestlik” koşuluyla ertelemiştir.

Bu şu demek: Eğer bu 5 sene içinde Fazıl Say es kaza yine Ömer Hayyam’dan bir dörtlük paylaşmaya kalkışırsa bu kere sorgusuz sualsiz derhal tutuklanarak kodese tıkılacak! Ne kadar insancıl, bilimsel ve matematiksel bir hukuk kararı değil mi? Bu olay bana Galile'yi  odun yığını üstünde yakmakla tehdit eden Engizisyon Mahkemesini anımsattı!

Dünya çapında ünlü bir Türk sanatçısına  bunu reva gören zihniyetin Silivri'dekilere nasıl bir hukuk (!)  uyguladığını varın siz hayalinizde şöyle bir canlandırın. Vay vay vay ! "Vay anasını sayın okurlar" diyeceğim affınıza sığınarak… Teröristlere af, Fazıl Say’a ceza !  Teröristleri hoşgör, Fazıl Say'a gözdağı ver. Teröristler dışarı, Fazıl Say içeri! İşte takunya zihniyetinin ve ileri demokrasi palavrasının ülkemizi içine düşürdüğü acıklı durum! Fazıl Say'a verilen bu ceza, tehdit ve gözdağı aslında Türk halkına ve Türk aydınlarına yöneliktir. 

 
Toplam blog
: 129
: 1871
Kayıt tarihi
: 27.07.06
 
 

1968 yılından bu yana dinler tarihi, mitoloji, sosyoloji, antropoloji, dinbilim, teozofi, metafiz..