Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Temmuz '11

 
Kategori
Haber
 

İlhan Cihaner'in başlattığı dava sonuçlandı...

İlhan Cihaner'in başlattığı  dava sonuçlandı...
 

Görsel,Milliyet.com.trİlhan Cihaner


Erzincan eski Başsavcısı şimdi ise CHP’den Denizli Milletvekili seçilmiş olan İlhan Cihaner tarafından başlatılan, ancak dönemin Özel Yetkili Erzurum Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal tarafından “silahlı terör örgütü” ihbarına dayanarak elinden alınan, Erzincan'daki İsmailağa Cemaati soruşturmasında sekizinci duruşmada karar çıktı. Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, 16 cemaat üyesi 'anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek' suçundan beraat ederken, 11 sanık ise 'yasalara aykırı eğitim kurumu açmak' suçundan 5'er ay hapisle cezalandırıldı. Mahkeme, sanıkların daha önce kasıtlı bir suçtan mahkûm olmadıklarını, kişilik özellikleri, duruşmadaki tutum ve davranışlarını dikkate alarak hapis cezasını 5 yıl süreyle erteledi.  

Cumhuriyet savcısı Osman Şanal “silahlı terör örgütü” iddiasına dayanarak soruşturmanın kendisinden saklandığı gerekçesiyle dosyayı İlhan Cihaner’den istemişti.  

Gelişmeler üzerine İlhan Cihaner Osman Şanal’ı HSYK’ya şikayet etmişti. Dosya İlhan Cihaner’den alınarak Şanal’a verilmişti.  

Daha sonra Adalet Bakanlığı ihbar üzerine İlhan Cihaner hakkında 'İsmailağa soruşturmasını yetkililerden gizlemek, sahte evrak, kameriye yaptırarak imar kirliliğine neden olmak' suçlarından 26 yıla kadar hapis istemiyle Yargıtay'da dava açmıştı.  

İlhan Cihaner, Erzincan Başsavcısı'yken Ergenekon soruşturmasında tutuklanmış serbest bırakıldıktan sonra Adana'ya düz savcı olarak atanmıştı. Daha sonra milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa eden İlhan Cihaner, CHP Denizli Milletvekili olarak seçildi.  

İlgili bloglar:  

http://blog.milliyet.com.tr/Cihaner_in__hakli_oldugu_ortaya__cikti___/Blog/?BlogNo=282290 

http://blog.milliyet.com.tr/Acilim_surerken/Blog/?BlogNo=200048 

http://blog.milliyet.com.tr/_Bu_surec_ulkeyi_fasizme_goturur_____/Blog/?BlogNo=230506 

http://blog.milliyet.com.tr/_Mahkemeler_cemaatin_kontrolunde____/Blog/?BlogNo=260367 

 

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..