Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Haziran '18

 
Kategori
Kitap
 

İlk ve Tek Yerli Kore Savaşı Romanı “Kore Dağlarında Aslanım Yatar” Ödül Aldı!

İlk ve Tek Yerli Kore Savaşı Romanı  “Kore Dağlarında Aslanım Yatar” Ödül Aldı!
 

Yavaş yavaş ilk yerli  Kore Savaşı filmleri (Ayla) çekilmeye başlandı ama edebiyatta hâlâ Kore Savaşı yok. Tabii ki “Kore Dağlarında Aslanım Yatar” romanından başka.

Anlaşılmaz bir umursamazlıkla Atilla İlhan’ın “Yaraya Tuz Basmak” romanında bir-iki bölüm hariç, Türk Edebiyatı’nda hiç yer almayan Kore Savaşı ve bu savaşta tam bir destan yazan Mehmetçiğin romanı ilk defa bu kitapta ete kemiğe bürünmüştü. Hatta bu kitap satmaz diye direnen yayıncıya zar-zor bastırabildiğim roman, Türkiye’de ilk ve tek olmanın verdiği ayrıcalıkla okundu, beğenildi ve çok çeşitli ortamlarda söz konusu edildi.

Yine de hak ettiği değeri tam kazanamadı diye düşünürken BCA Times Dergisi tarafından düzenlenen “Altın Kalem Edebiyat Ödülleri” yarışmasında roman dalında birinci oldu. Şimdi sıra bu ödülün verdiği ivmeyle daha çok okunması ve Ayla gibi bir filme konu olmasında. Böylece okuma alışkanlığı olmadığından Mehmetçiğin Kore Destanı hakkında pek bir bilgisi olmayan gençlerimiz için hayırlı bir hizmet olur.

kore şavaşında mehmetçik ile ilgili görsel sonucu 

 

            Yabancılar en önemsiz tarihi değerlerini bile yazar, öyküler ve filme alırken biz nice hazinelerimizi anmaya bile değer görmüyoruz. Ancak bu nedenledir ki bizi millet yapan özelliklerimiz aşınıyor, dumura uğruyor ve kayıplara karışıyor. Belki daha da kötüsü bu uğurda çaba sarfeden, göz nuru akıtan bir avuç insan bu işten vazgeçmenin eşiğine gelmiş durumda.

            İşte bu hayallerin ölümüdür ve gerisi zaten çorap söküğü gibi gelir. 

 

 
Toplam blog
: 343
: 446
Kayıt tarihi
: 19.02.11
 
 

Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi mezunuyum. Teknoloji Yönetimi dalında mast..