Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Haziran '07

 
Kategori
Ruh Sağlığı
 

İllüzyonist

İllüzyonist
 

Bir illüzyonistin numarasını anlamak için kıvranmayı mı, yoksa o numaraya aldanmayı mı seçerdiniz? Diğerlerinden daha akıllı olduğunu düşünen kişi, hileyi anlamaya çalışırken, şovun keyfini ıskalıyor çoğu zaman. Oysa, gönüllü aldanış illüzyonistin gösterisinden daha büyük keyif almayı sağlayabilir. Hayatı nasıl algılayacağımızı seçebiliriz.

Hayatın asla yakalayamayacağımız numaralarını ortaya çıkarmak için enerjimizi harcayıp, ömrümüzü tüketebiliriz. Ya da hayatın göz alıcı mucizelerine, onların ihtişamına kendimizi kaptırıp, hayran gözlerle şovdan zevk alabiliriz.

Anlam arayışı, yani illüzyonistin sırrını yakalama isteği bizi cezbediyor. Varoluşun sebeplerini sorgulamadan sığ bir hayat sürmektense, hayatımızı anlamlandırmaya çalışıyoruz . Lakin, bu çaba hayattan zevk almamızı engelliyor ve hayatın mucizeleri gündelik sıkıntılarımızın arkasına gizleniyor.

Karşımıza çıkan her durum, muhatap olduğumuz herşey; bir öncekinin sonucu ve bir sonrakinin sebebi aslında. Bu mantıksal dizilişe güvenmek, bu bilgiyle ferahlamak hayatı kolaylaştırıyor. Mantığımızın onaylamadığı, ancak doğru olduğunu hissettiğimiz, tutkuyla peşine düştüğümüz şey, belki bizi daha güzel bir yere götürecek. Güçlü bir his, bazı durumlarda akılcı bir kestirimden daha doğru sonuçlar doğurabilir.

Evvelce yaşadıklarımız, tecrübelerimiz çoğunlukla akılcı kararlarımıza etki ediyor. Artıları, eksileri tartıyor, kendimizce bir sonuca varıyoruz. Oysa, yaklaşmakta olan durumu, nasıl şartlarla geleceğini bilemiyor, sadece tahmin ediyoruz. Bugün bize felaketmiş gibi görünen bir durum, hayatımıza yakın bir zamanda çok olumlu katkılar yapabilir.

Salt akılla, gidişatı kavrayabilmek iddası, fazla iyimser. Bizim elimizde ve kontrolümüzde olmayan bir akış var. Sürüklenmemek, taşlara toslamamak, kıyıya vurmamak için debelenip duruyoruz. Oysa ki, akışın keyfini çıkarmak lazım. Kendini sıktıkça, bir kütük gibi sert durdukça kaza ihtimali artıyor. Esnek olmak, kıvrılıp, bükülmek lazım ki, engellerden sıyrılalım.

Her akışın sonu var muhakkak.
Güzel bir yolculuk geçirdiğine dair inanç, şelaleden düşüşün keyfini artırabilir.
Sevgiyle ve huzurla suya çarpmak lazım.

29.07.06

 
Toplam blog
: 37
: 1055
Kayıt tarihi
: 25.12.06
 
 

Bosphorus Investments, Atiye Residence, Gayrimenkul İçin Strateji Platformu (GİSP),  ODTÜ Şehir P..