Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Kasım '12

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

İMKB'nin 71.000 - 74.000 Bandında hareket etmesini bekliyorum

ABD başkanlık seçimleri, Yunanistan’ın kemer sıkması, AMB’nin faiz indirmesi, Draghi’nin konuşması, İMKB’nin rekor yenilemesi, mali uçurum derken yoğun bir haftayı geride bıraktık. Yoğun geçen haftada endeks 71.092 – 73.313 bandında hareket etti ve Cuma günü etkili olan satış baskısına rağmen haftayı yüzde 0.56 yükselişle 71.820 puan seviyesinden tamamladı. Yabancı borsalar ise İMKB’de ki gibi olumlu değildi. ABD ve Avupa borsalarında yüzde iki hatta bazı borsalarda yüzde 3 lere varan değer kayıpları görüldü.

İMKB’nin yabancı borsalardan pozitif ayrışmasının temelini Fitch’in kredi notumuzu yatırım seviyeye yükseltmesi ve faizlerin tarihi dip seviyelere gerilemesinin pozitif etkileri oluşturmakta. Bunun yanında kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’in 21 Kasımda İstanbul’da düzenleyeceği konferans öncesi Türkiye ile ilgili yeni değerlendirmelerde bulunması ve hatta kredi notunu arttırmasına yönelik beklentiler de piyasaların diri kalmasına neden olmakta.

Bu hafta Pazartesi ve Salı günü piyasaları etkileyecek önemli veriler yok. Yine Avrupa merkezli haberler ve mali uçurum ile ilgili değerlendirmeler takip edilecek. Hafta ortasından itibaren ise veri trafiği yoğunlaşacak.

Yurtdışında Çarşamba günü Avrupa’dan sanayi üretim verileri ve ABD’den enflasyon, perakende satışlar verisi ve FED toplantı tutanakları ile başlayacak veri trafiği Perşembe günü Yurtiçinde Maliye Bakanlığı, Ekim ayı merkezi yönetim bütçe gerçekleşmeleri, TCMB’nin açıklayacağı, Eylül ayı ödemeler dengesi verileri ve yine TUİK tarafından açıklanacak olan Ağustos dönemi istihdam verileri ile devam edecek.

Asıl önemli veri ve haberler ise önümüzdeki hafta içerisinde gelecek. Bunlar içerisinde 21 Kasımdaki Moody’s’in toplantısı öncesi Türkiye’ye ilişkin değerlendirmeleri ve 20 Kasımdaki TCMB’nin faiz kararları yön konusunda belirleyici olacaktır.

Endeks için geçen hafta başında yaptığım değerlendirmede önümüzdeki iki hafta için 71.000 – 74.000 bandında hareket etmesini bekliyorum öngörüsünde bulunmuştum. Düşüncelerimde bir değişiklik yok, 71.000’e yaklaştıkça al 74.000’e yaklaştıkça sat şimdilik uygun görülüyor. Şayet 71.000 seviyesinin altında yada 74.000 seviyesi üzerinde iki kapanış gerçekleşirse yeni bir değerlendirme yapmak söz konusu olacaktır.

 Hacim artışıyla ve teknik görünüm olarak dikkatimi çeken hisseler

 DEVA - PNSUT –  DAGİ -  YATAS – GEREL -

Paylaştığım hisse analizleri, bazı matematiksel formüllere göre seçilmiş, teknik olarak olumlu olan hisse senetlerinin sıralanmasından ibaret olup, sadece kişisel görüşlere dayanmakta ve asla yatırım tavsiyesi olarak algılanmamalıdır. Sevgiler.

 Esra YILMAZ
 https://twitter.com/yilmazesray 

 
Toplam blog
: 194
: 1098
Kayıt tarihi
: 24.10.11
 
 

Ekonomist, stratejist, teknik analist ..