Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Temmuz '11

 
Kategori
Dil Eğitimi
 

İngilizce konuşmak istiyorsanız.....

İngilizce konuşmak istiyorsanız.....
 

ingilizce konuşmak zor değil


İngilizce konuşmak isteyenler, kursa gidip hala konuşamayanlar ve özel ders alıp faydasını görmeyen kişilerin dikkatli okumalarını tavsiye ederim.

Bu yazıyı okuyan bir çok kişi gibi, ingilizce öğrenmek istiyorsunuz ya da ingilizce öğrenmek için bir kursa, dersaneye gittiniz ya da özel ders almaya aldınız. İngilizce öğrenmek isteyen arkadaşlara vereceğim öneriler, zaman ve para kaybetmenizi önleyecektir.

Şunu bir kere bir kenara yazın. Türkiye'de dil eğitimi %90 kandırmacadır. Hayal dünyasıdır. Realite ile uzaktan yakından alakası yoktur. İngilizce dil kursunun önünden geçerken, sizi davet eden kişilere dikkat edin. Neler neler vaad ediyorlar. Görüşmeye alıyorlar sizi . 3 kur alırsanız, süper ingilizce konuşursunuz gibi geyikler...Bu ilgi alaka siz parayı ödeyene kadardır. Sonra sizinle pek ilgilenen olmaz. Bir de 3 kur satıyorlar, 3 kur da ücretsiz diye . Bir kur sonra sınıfta kimsenin kalmayacağını bildikleri için rahatça vaadde bulunuyorlar.


İngilizce öğretimi, hayal dünyasında gezdirmeye benzer dedik ya. Bir örnek daha verelim. Özel ders almak isteyen arkadaşlara önerimiz olsun. İngilizce konuşmak istiyorsanız, nasıl bir eğitime ihtiyacınız olduğunu bilmeniz gerekir. Siz ingilizce konuşmak istiyorsanız, size çok fazla gramer gerekli değidir. Eğer hocanız size gereksiz gramer yüklemesi yapıyorsa, bunun gerekli olup olmadığını sorun. Sizin için gerekli olan, cümle kuruluşunu öğrenmek ve bol pratik yapmaktır.

Özel ders verdiğim öğrencilerin ekseriyeti, bir kursa gidip pişman olanlar ve aylarca özel ders alıp bir arpa boyu yol alamayanlardır. Kursa giden öğrenciler pişman , başka hocadan ( kimseyi kötülemek istemem) ders alanlar pişman. Eğer konuşmak istiyorsanız neye ihtiyacınız olduğunu bilmezseniz, aylarca gereksiz gramer eğitimi alırsınız ve konuşmanıza katkısı olmadığı gibi, konuşmanızı engelleyecektir.

Eğer ingilizce konuşmak istiyorsanız, ilkönce güveneceğiniz ve bilgisinden emin olabileceğiniz bir danışmanınız olmalı. Sizi gerektiği yerde yönlendirmeli. Neye ihtiyacınız var mutlaka kontrol etmeli. Bir hocadan özel ders alıyorsanız , hocanın tekniğini , öğretme metotlarını, ne kadar zamanda hangi noktaya getireceğini mutlaka öğrenin. Mümkünse bunları yazılı hale getirin.

Bir çok şirket çalışanına bireysel ya da toplu ingilizce konuşma seminerleri verdim.

Hala özel ders alıyor olabilirsiniz ya da bir kursa gidiyor olabilirsiniz. Benimle iletişime geçin, bu konuda doğru yönlendirilin.

İngilizce konuşmak sandığınız kadar zor değil.

Bir sonraki yazıda görüşmek üzere.


Serkan GÜRER

İngilizce Eğitmeni


 

 
Toplam blog
: 5
: 2676
Kayıt tarihi
: 26.07.11
 
 

Boğaziçi Üniversitesinden mezun oldum. Yaklaşık 10 yıldan beri Eğitim Danışmanı olarak çalışıyorum. ..