Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Nisan '16

 
Kategori
Güncel
 

İngiltere çocuklara tecavüze müebbet veriyormuş; demokrasinin beşiğinde abartılan hassasiyet

İngiltere çocuklara tecavüze müebbet veriyormuş; demokrasinin beşiğinde abartılan hassasiyet
 

Suçun kabul edilmezliği tamam da müebbet bu ya! Gerçi idam edilsin diyenler de vardır. Hani İngiltere’de serbest bir ülke. Bizde cezası 8 ila 15 yıl arasında hapis.

Burada bir acayiplik var… Hani dokundu diye insanların kellesini kesecek değiliz. Öte yandan insanlarda sanki böyle yapmamız gerekiyormuş gibi bir algı var.

Zor bir durum gerçekten. Ya adaleti uygulayacağız ya da kabul edilemez durumlara (çocuklara taciz, tecavüz) ölümcül cezalar vereceğiz. Peki, çözüm olacak mı? Çünkü bu kadar ağır cezaya ve de halkın bu kadar ağır tepkisine rağmen bu işi yapanlar vazgeçmiyorlar.

Öte yandan ortaya çıkmayan (şikâyet edilmeyen) ya da enses durumlarda fail hiç ceza almıyor. Ortaya çıkınca da İngiltere’de olduğu gibi müebbet hapis yatıyor. Asalım keselim demek kolay da o zaman adalet duygusu taşımayacaksınız.

Çocuk niçin taciz edilir? Çocuğa neden tecavüz edilir? Artı yetişkinler arasında gönüllü ilişkiler de bildiğim kadarıyla suç değil. Bu insanlar manyak mı? Böyle bir şey yapıp ömür boyu hapis yatılır mı? Hastalık mı yoksa bu? O kadar iğrenç bir davranış ki İngiltere’ye bile kızamıyorum!

Bence sorun bu tür şeylerin ortaya çıkmayacağının düşünülmesinde. Artı toplumun bu kadar üzerine gitmesi bu iğrenç davranışı cazip kılıyor olabilir. Korku ve utanç karışınca böyle oluyor demek ki.

Ne yapabiliriz, bilmiyorum doğrusu. Bir yanda müebbet hapis öbür yanda el kadar çocuğun insanlık onuru, utancı. Ceza ölüm cezası. Hatta katillere bile bu kadar ceza verilmiyor. Demek ki ölümden beter! Görünen o ki çocukları özel korumaya almamız lazım.

Ben her zaman söylüyorum, çocukları yetişkinlerle yalnız bırakmayın. Bir de gündemde sadece erkeklerin tacizleri var ama kadınlar da taciz edebilir. Bunun da dikkate alınması lazım. Başka bir şey, çocuklar da yalan söyleyebilirler. Çocuktan al haberi deyip hemen hüküm vermemek lazım.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..