Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ekim '11

 
Kategori
Futbol
 

İnönü'de neler olmuş neler

İnönü'de neler olmuş neler
 

 

BEŞİKTAŞ-FENERBAHÇE:(2-2)
 
Sezonun ilk derbisinde Beşiktaş, iki kez öne geçmesine rağmen karşılaşmanın 89.dakikasında Christian'ın golüne engel olamadı ve dev derbi  2-2'lik beraberlikle sonuçlandı.Maç öncesi teröre kurban verdiğimiz  Mehmetçiklerimiz  için saygı duruşunda bulunuldu. Ancak tribünlerde bazı nahoş görüntüler yaşandığı da gözlendii.  Ayrıca Van'da yitirdiğimiz insanlarımız için de bir anons yapılmalıydı bizce. Hatta şunu da söylemek isteriz sevgili futbolseverler; ocaklara ateş düşen bir ortamda Federasyon keşke hafta arası maçları erteleseydi. olmaz mıydı?  Dünyanın neresinde böyle bir felaket yaşansa  o ülke Federasyonu kesinlikle ertelerdi. Şu günlerde takımını destekleyenlere de büyük sorumluluk düşüyor doğrusu.Neyseki bazı  üzücü tavırların  yanısıra,  tribünlerde güzellikler de vardı;Beşiktaşlı futbolseverler Van depreminde yitirdiklerimiz için kaşkollarını sahaya atarak ülkemiz insanına  çok güzel bir mesaj verdiler.
 
Maçta en ilginç gelişme ise maçın 3.dakikasında yüzlerce Fenerbahçeli taraftarın açılan kapılardan  eski açık tribününden stada girmeleriydi.Futbol her zaman taraftarlarla güzeldir.Elbette ki deplasman takımı da maçını gidip tribünden bizzat  izleyeblmemelidir bunu kimse engelleyemez!   Bu krizin aşılmasında  Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın büyük bir emeği ve  bu konuda dik duruşu var gerçekten. Bakana  futbolseverler olarak ne kadar teşekkür etsek azdır. Tam bir ombudsman gibi işi hemencecik çözüverdi deplasman yasağını  kaldırarak   dışarda kalan Fenerbahçeli futbolseverlerin  olası bir mağduriyetini önledi. Ayrıca da Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Saka da bakana destek olarak olası bir krizi ve mağduriyeti önleyen isimlerdendi.
 
Beşiktaş teknik direktörü son oynanan Mersin maçının kadrosundan sadece tek bir değişiklik yapmıştı ve Necip'in yerine Carvalhal Aurelio'ya şans tanıdı.Fenerbahçe'de ise Özer Hurmacı'nın yerine Mehmet Topuz;Stoch'un yerine Caner Erkin oynarken kalede de Volkan Demirel görev aldı.Semih Şentürk ise kesik yiyen isimdi. Maça Beşiktaş adeta  önde başlıyordu.Simao Sabrosa'nın nefis füzesiyle 1-0 öne geçtiğinde dakikalar 12'yi gösteriyordu. Bu golde Ernst'in ileri alanda yaptığı presin büyük etkisi vardı.31.dakikada Mehmet Topuz'un pasında topla buluşan Alex kaleci Cenk ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda  topu ağlara yolluyordu ancak kalkan bayrak doğruydu ve karar ofsayttı.34.dakikada maçın ve Fenerbahçe'nin yıldızı Caner(gerçekten sol kanatta arı gibi çalıştı) çizgiye iniyordu Hilbert'i ekarte ederek yaptığı ortada Cenk topu eliyle uzaklaştırmak isterken,arka direkte topu önünde bulan Gökhan Gönül'ün kafa vuruşunu kale çizgisi üzerinde Egemen Korkmaz çıkarıyordu.Dakikalar 39'u gösterdiğinde ise Alex'in enfes pasında topla buluşan Bienvenu karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu Cenk'e nişanlıyordu ve mutlak bir golden ediyordu takımını.O pozisyonda Semih Şentürk olsaydı inanın ki pozisyonu böylesine heba etmezdi.Gerçekten bu takımda Semih'e nöbetçi pozisyonu hiç mi hiç yakışmıyor.Emenieke olsa Aykut Kocaman'ı anlarız ancak Bienvenu kesinlikle Semih'ten daha yetenekli bir topçu değil.
 
İkinci yarıda 50.dakikada Beşiktaş'ta kaptan Quaresma sağ kanattan ceza alanına girdi ve Yobo'yu geçerek düşerken yaptığı ortayı savunma uzaklaştırdı ,dönen topu kaleye gönderen Mustafa Pektemek'in direk vuruşunda top direkten döndü;dönen topa Veli Kavlak'ın ceza sahası içerisine yaptığı ortada Simao Sabrosa topu ağlara yolluyordu ancak hakemin ofsayt kararı bu kez de doğruydu.59.dakikada maçın yıldızı Caner Erkin,ceza sahası içerisinde yaptığı sert vuruşta Cenk topu ancak parmaklarını ucuyla çeliyordu ve Alex'e de boş kaleye dokunarak golü atmak kalıyordu.1-1.Beşiktaş teknik direktörü Carvalhal,yerinde bir değişiklik yaparak 62.dakikada Mustafa Pektemek'in yerine Almeida'yı sahaya sürüyerek oynadığı kumarın karşılığını da 72.dakikada alıyordu.Topla sol çizgide buluşan Quaresma Bekir'den çok güzel sıyrılarak yaptığı ortada arka direkte Almeida topa  Cristian'a rağmen iyi yükseldi ve topu ağlara göderdi 2-1.Dakikalar 89'u gösterdiğinde Fenerbahçe'nin kazandığı serbest vuruşta topun başına geçen Cristian'ın nefis frikiği Cenk'in sağından ağlarla buluştuğunda Fenerbahçe beraberliği yakalıyordu.Ve son bölümde sol kanattan gelişen Fenerbahçe atağında arka direkte Özer Hurmacı topa biraz daha iyi vurabilse takımına galibiyeti de armağan edebilirdi.Fenerbahçe bir puan alıp beraberlik aldığı için sevinmese de Beşiktaş sahasında iki kez öne geçtiği maçta ezeli rakibine iki karşı iki puan bırakarak belki de üzülen taraftı.Maç gerçekten seyir zevki bakımından futbolseverleri fazlasıyla tatmin etti.Maçta tempo hiç düşmedi;top bir o kalede bir bu kalede adeta gözlerimiz epey yoruldu tribünde maçı izlerken!
 
Caner'in yıldızlaşmasının en büyük nedeni Quaresma'nın Hilbert'e gerekli desteği vermemesiydi.Teknik direktör Aykut Kocaman'ın Caner'i oyundan almasına anlam veremedik doğrusu!Maçın gizli kahramanı ise şüphesiz Yobo idi Fenerbahçe'de.Beşiktaş'ta da orta alan Ernst ve oyuna sonradan dahil olarak golünü atan Almeida görevini yapan isimlerdi.Takımı iki gol yemesine rağmen kademede yaptığı iyi hamlelerle Beşiktaşlılara göz açtırmadı.Sonuçta 4 gollü kazananın olmadığı,temponun hiç düşmediği bir maç yaşattıkları için her iki takıma da teşekkürü bir borç biliyoruz futbolseverler olarak...
 
Yorum:Erdem Dinseven
 
 
Toplam blog
: 566
: 1338
Kayıt tarihi
: 11.07.06
 
 

Edebiyatla ilgileniyorum. Ayrıca amatörce belgesel film çalışmaları yapıyorum ve kültürel etkinlikle..