Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mayıs '19

 
Kategori
Dünya
 

İnsan Olmak, Zor...

Kıyılan insanlıksa, kimdir kıyan? Giderek zorlaşıyor nefes almak. Başka başka hayatlar, adaletsiz dünya. Bize kaybettiğimiz insanlığımız lazım.

 

Hayat gerçeğin çıplaklığı. Elimizle ittiklerimiz başka yerlerdeki insanların var olma savaşı verdikleri şeyler.

 

Mutlu olmak, yardım sever olmak eğilip bükülmek yada nefsin isteği kalıba girmek değildir. İnançlar farklı, hayatı sevmek farklı, insanları sevmek farklı farklıdır. Vicdanlı olmak gereklidir, ahlaklı olmak gereklidir, insanın kendisiyle barışık olması gereklidir. 

 

Hiçbir sırtlan kendi yavrusunu yemez ama başka hayvanların yavrusunu yer. İnsanlarla hayvanları ayıran özelliklerde akıl ve eşrefi mahluk oluşudur, yapılan hiçbir zulüm karşılıksız kalmaz. Dünyayı kaosa çevirenler de bir gün aynı cehennem azabını tadacaklardır. İyiliklerin karşılığının cennet, kötülüklerin karşılığının cehennem olacağını düşünen insanoğlu zülm yapmaz, karıncayı bile incitmez. Bu dünya her türlü inanç ve fikir ayrılığına rağmen yaşamaya ve paylaşmaya değer yeter ki, insan olduğumuzu hatırlayıp öyle kalabilelim. 

 

Acı çekiyorsa bir insan değerleri vardır, değerleri olmayan nereden bilsin acı çekmeyi. Her şeyin başı vicdan, merhamet, sevgidir. Bu öz değerler sınırlandırılıp bir kalıp içerisine hapsedilemez.

 

Din kavramını olur olmaz her şeye alet eden ülkelerde genellikle huzurlu bir yaşam yoktur. Örneğin, Japonya hem ekonomik, hem sanayi, hem elektronik alanda boşuna dünya devi olmamış. Dünya coğrafyasına baktığımız zaman huzursuzluklar ve kaos ortamı genellikle İslam ülkelerinde yaşanmakta ve Müslüman Müslümanı yok etmektedir.

 

Sınıf mücadelesi keskinleşince her şey alt üst olur. Bir sözü vardı 'Kanunları önce egemen güçler çiğner, devrimciler değiştirir.' Siyaset ve ahlak için de bu geçerlidir. Ama oyunun kuralları gerçek kurallara dönüştüğünde bütün kavramların sınıfsal niteliği de ortaya çıkıyor.

 

Gerçekten iyi bir insansanız dürüstlüğü hiçe sayamazsınız. Eğri zamanda doğru kalan en güzel, en yiğit, en şerefli, en mutlu kişidir. Kendisi sahte olanın ise üzüntüsü ve ağlaması gösterişli olur.

 

HÜLYA ÇAKICI

 

 
Toplam blog
: 822
: 574
Kayıt tarihi
: 19.12.15
 
 

Hacettepe Üniversitesi İktisat Fakültesi ve Akdeniz Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Fakültesi ve..