Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ağustos '13

 
Kategori
Güncel
 

İnsan olmayı deneyin!!!

İnsan olmayı deneyin!!!
 

Mısır'daki katliamlardan sadece 6 gün önceki bir fotoğraf, Suriye cehennemindeki fotoğraflarda bir tık kadar görmek isteyene...


Neden? 

Neden?

NEDEN?

Dünya gündemi oldukça yoğun her gün yeni haberler, yeni olaylar... Bir tık kadar uzağımızdalar, videolarla capcanlı gözbebeklerimizin önünde gerçekleşen gerçekler, ölen masumlar, ölen çocuklar, ölen bebekler (hiç yaşamamış bebekler)... 

Neden? Neden insan olamıyoruz insan doğduk, zulmetmemeyi, birini öldürmeyi geçtim, ona zarar vermemeyi neden düşünemiyoruz. Onun ideolojisi, bunun stratejisi, diktatörlüğü, demokrasisi hay onun ebesi(!). Dünyayı kana buluyorsunuz! 

Birleşmiş milletler, diğer dünya ülkeleri kendiliğince bir takım açıklamalarda bulunuyorlar, kendiliğince prosedürlerine uygun bir takım somut olmayan adımlar atıyorlar. Tamam adımı atalım ama somut adımlar atalım, kalıcı çözümler sunalım, bir daha bunları kimsenin yaşamaması ve yaşatmaması için ne gerekiyorsa yapalım. 

Dincilik, ırkçılık ayrımlarına girecek değilim hiç bir zamanda bir insanı ne inancı için ne de ırkı ve rengi için birşey söyledim. Haksızlığa dur demek gerektiği bilincinde oldum bugüne dek. Haksızlığın boyutları bir yaşamı katletmeye kadar gidebiliyorsa sebep her ne olursa olsun onun önüne geçmeli, bıçak gibi kesmeli, uzaklaştırmalı ve yaraları iyileştirmeli...

Bir çok kafadan ses çıkıyor tabiri vardır. Dünya bu tip olayları hep gördü, yaşadı. Zamanın şartlarına göre yaşanılan tüm zamanlarda her kafadan bir ses çıktı ama bir faydası olmadı bu seslerin, masum insanların feryatlarını, çığlıklarını bastıramadı, merhem olamadı. Çığlık ve feryatla son bulan yaşamlara anma törenleri düzenlendi, yaşananlar birkez daha kınandı ve ve ve... Sonuç? 

Sonuç bunların son bulmaması... Tekrar şiddeti katlanarak devam etmesi.

Ha bir de ne var? Birleşmiş milletlerin bile adımları (ki olmayan somut olmayan her adım adım değildir.) kınadığını belirten bir açıklaması bulunurken, İslam ülkelerinin sesinin niye çıkmadığını cidden merak ediyorum. Müslümansınız, kardeşsiniz sözde, peki ya özde? Güçlü İslam ülkeleri yok mu? Araplar çok afedersiniz altın klozetlere otururken hiç mi bir yerlerden işitmiyorsunuz bu olanları? Bu haykırışları?? Bir tık kadar uzağımızda artık dünya değil mi? Manşetlerle dolu haber siteleri, kınıyorsunuz olanları, kim kınamaz ki zaten? 

Hemen hemen her İslam ülkesi bir iç savaşın içinde yada eşiğinde, terör olayların çoğu müslümanlar tarafından gerçekleşiyor, gerçekleştiriliyor. Dünyanın batısındaki ülkelerin birinde böyle şeyler yaşansaydı dünya bu derece sakin olabilecek miydi? Merak etmiyor değilim doğrusu bunu. 

Kardeşi kardeşe kırdıran bizden değildir, kardeşi kardeşe öldürttüren bizden değildir. Müslüman ise hiç değildir. Olayı müslümanlık, hristiyanlık boyutuna taşımak değil amacım ama dini değerlerden bahsedip Tanrı'nın en büyük günahlarından birini pervasızca, gözü pek(!) bir zalimlikle işleyebilen caniden başka hiçbir şey değildir. O yüzden müslüman, hristiyan, Türk, Kürt, Alevi, Sünni olmak yerine İNSAN olmayı deneyin!

http://www.youtube.com/watch?v=u6KXgjLqSTg

F.T.

 
Toplam blog
: 128
: 1145
Kayıt tarihi
: 23.11.07
 
 

Herkes gibi yazar, çizerim. Dünyamı boyarım hepsi bu!..