Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Nisan '22

 
Kategori
Felsefe
 

İnsanı Değil Hayatını Değiştir

Daha iyiye gitmek anlamında değişimi öneriyoruz ya bu, insanın yapısını değiştirmek olarak anlaşılıyor.

Hatta öyle ki tipini değiştirmeye çalışan bile var. Hadi durmayın hazır başlamışken kulaklarınızı da dikdörtgen yapın!

Ya biz düşünceleri değiştirmeye çalışıyoruz, hatta değiştirmek de değil eğitmeye.

Neysen osun şeklinle uğraşma ama bozulmasın da tabi.

İnsanların karakterini değiştirmeye çalışıyorlar, karakter değişir mi; kötü yanları eğitimle şunla bunla biraz törpüleyeceğiz(ya da üstünü örteceğiz) hepsi bu.

Ayı Kazım adam kesiyor ama gerçi olmaz da hani huyunu değiştirdik Ayı Kazım bu sefer de ekmek bile kesemiyor; oldu mu ya!

İnsanları hiçbir şey almadan ve hiçbir şey vermeden olabildiğince ideale yaklaştırmaya çalışacağız. Dedesi torununu tanıyamıyorsa yanlış eğitim vermişiz demektir.

Günümüzde sorun, eğitimle şunla bunla insanlara vermeye çalıştığımız değil onlardan aldıklarımızdır; kişiyi resmen yok ediyoruz!

Dağları kazacağımıza insanların beynini kazıyoruz ve o beyinlere çürümüş hayatları gömüyoruz. Ya sana ne benim beynimden nasıl düşünür düşünürüm, sen evimin önündeki kaldırımı yap!

Bu, insanı yok eden düzenin dışında kalmak için büyük bir mücadele veriyorum. Hani mümkün olsa insanların gittikleri yönün tersine gideceğim.

İnsan olmak gibi bir amacı olmayan insancıklar da bu kof düzen arabasının arkasına asılıp bilinmeyen bir yöne doğru sürüklenip gidiyorlar.

Ayı Kazım annesinden ayı olarak doğduysa ayı kalsın. Biraz hareketlerini filan düzeltelim o kadar; ruhuna ve bedenine dokunmayalım.

Doğduğumda örnek gösterilmişim. Sonraki yıllarda affedersin tırnak içinde yavşak bile dediler. Ne oldu ki bu hale geldim? Tamam iyi biri olmak için uğraşmadım ama kötü olmak için de bir şey yapmadım. Söylenecek tek şey var; düzeniniz batsın!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..