Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ağustos '16

 
Kategori
Güncel
 

İnsanlar ve dünyalar

İnsan anlaşılması zor karmaşık bir yapı. Hem dünyayı etkileyen hem de etkilenen bir dünya. Yeryüzünde ne kadar insan varsa o kadar da başka başka dünyalar var. Ne kadar ortak bir dünyada yaşasak da o kadar da ayrı birer dünyamız var. Ayrıca tek bir insanın içinde de başka başka dünyalar olabilir. İnsanın yaşamı ne kadar kendi elinde ne kadar başkalarının elinde ne kadar kaderin elinde ne kadar doğanın elinde bilen yok. Ne kadar kendimizden sorumluyuz ne kadar başkalarından sorumluyuz ne kadar doğadan ve diğer canlılardan sorumluyuz.

Her ne olursa olsun başına ne gelirse gelsin geçmişi ne olursa olsun insan ilk önce kendinden sorumlu gibi gözüküyor. İlk önce kendimizi tamamlamamız kendi ihtiyaçlarımızı gidermemiz gerekiyor. Bizde olmayan bir şeyi başkasına veremeyiz. Ben ne istiyorum neye gereksinmem var bunu nasıl karşılayabilirim. Başkasından beklemeden bunu nasıl yapabilirim. Bekleyemem çünkü kendim yapmak zorundayım. Başkası bizim adımıza yapamaz beklediğimiz ne varsa kendimiz kendimize vermeliyiz aksi takdirde hiç bir beklentimiz gerçekleşmeyecek.

Bir de yaşamak var yaşadığını hissetmek! Hangimiz gerçekten yaşadığını hissediyor hayattan tatmin olmuş. Bunları düşününce insanın kendine karşı sorumluluğu daha da artıyor sanki. İstediğimiz hayatı kendimiz kendimize verebiliriz gibi geliyor.

 
Toplam blog
: 6
: 77
Kayıt tarihi
: 04.04.16
 
 

Farkındalık, İlişkiler, Çocuk, Aile, Psikoloji. ..