Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ocak '11

 
Kategori
İnternet
 

İnternetten para kazanma stratejileri

İnternetten para kazanma stratejileri
 

online para kazan


Birçok insan internet sayesinde oturduğu yerden para kazanmak ister. Fakat bunu başarabilen kişi sayısı oldukça azdır. Araştırdıysanız bugüne dek insanların birçok yerde web sitesi açtıklarını ve bu web sitelerinde birkaç yüz dolar kazandıklarını da görmüşsünüzdür.

Bunları gördükçe insanın aklına şu soru takılıyor ‘‘madem internetten bu kadar para kazanılıyor, peki neden herkes bu işi yapmıyor?’’


Bu sorunun cevabı oldukça basit. İnternetten para kazanmak için onlarca çeşitli yollar var. Ama bu yolları kullanarak para kazanmak veya ek gelir elde etmek isteyen insanların biraz özverili davranmaları gerekiyor.


Ancak bu yolla para kazanmak isteyen insanların bir kısmı bu özveriyi göstermiyor. Bir siteden para kazanmak ile o siteden kazanılan paranın miktarının arttırılması konusundaki farkı bilemiyorlar. Buna bir örnek vermek gerekirse;

Google reklamlarına üye oldunuz ve belirlenen kodları sitenize koydunuz evet bu size para kazandırır ama daha fazla gelir elde etmek atılmış bir adım değildir.

Daha fazla yapmanız gereken işler vardır. İçerikler veya reklamlar ile gelir elde etmek isteyen kişilere sizde dâhil olmak istiyorsanız tarafımızca hazırlanan listeye bakmanızda yarar olacaktır.


Şunu da söylemeden geçemeyeceğim burada hazırladığım tüm internetten para kazanma yolları dünya çapında internetten nasıl para kazanacağınıza dair konularda yeni eğilimleri sizlere sunmak amacı ile hazırlandı.


Bu sebeple bunlardan birkaçı Türkiye içinde geçerli olmayan sistemlerdir. Sizlere sunduğum listenin tamamı bu kadar değil. Eğer yazıda göremediğiniz ya da sizin bildiğiniz farklı sistemler var ise bana yorum bölümünden ilgili olan adresleri ve kısaca açıklamasını ekleyerek yazabilir ve bu sayede sizde katkı sağlamış olursunuz.


Böylece hem sitemizin daha geniş bir listeye ulaşmasını hem de devamlı güncelliğini sağlamış oluruz.


Tıklama Başına Ödeme Sistemi ile internetten para kazanma


Bu sistem ile online para kazanma da akla gelen en ünlü isim şüphesiz Google. Tabi bu sadece Google ile sınırlı değil başka isimlerde var. Bu işin temelinde ise yapmanız gereken çok basit bir işlem. Belirlediğiniz sisteme önce üye oluyorsunuz daha sonra da size verilen kodları kendi sitenize ya da sayfanıza yapıştırıyorsunuz.

Bu basit işlemin ardından sistem düz metin ya da resim olarak sizin web sitenizdeki konu ile alakalı reklamları çalıştırmaya başlayacak.


Sitenizde üyeler veya misafir kullanıcılar tarafından tıklanan her reklam başına sizde para kazanmaya başlayacaksınız. Bu ve bunun gibi reklamlardan daha fazla para kazanmak ise; sitenizin genel ziyaretçi kitlesinin artmasına, tıklama ve gösterilme oranına, tıklama başına maliyet değeri ile alakalı bir durumdur.


Tıklanma oranının artışı ya da düşüşü tamamen sitenizin güncelliği, içeriği ve tasarımı ile ilgilidir. Yapılan araştırmalar sonucu eğer bir web sitesinin tasarımı iyi olur ve içerik bilgileri reklam konuları ile bağlantılı ise daha fazla tıklandığı ortaya çıkmıştır.


Bu sistemin bir diğer yanı ise konulara göre reklam ücretleridir. Örneğin reklam veren bir kullanıcı için eğitim, finans, emlak gibi konuların ücretleri fazla iken teknoloji üzerine olan reklamlar için ödenen ücret daha düşüktür.

Kullanıcının kendi web sitesine aldığı bu reklamların konu ile bağlantısı ise bu sistemden alacağı yüzde ile alakalıdır. Çünkü sistem de, reklam veren kişiden aldığı ücretin belli bir yüzdesini reklam alan siteye ödemektedir. Bu sizin kazanacağınız para anlamına geliyor.


Bir de site trafiğine bakalım. Eğer bir kullanıcı sizin web sitenizi arama motorları sayesinde bulduysa bu kişi bir konu ya da kelime aradığından siteniz içerisindeki reklamlara tıklama ihtimali de yüksek anlamına gelir. Diğer türlü sitenize gelen bir ziyaretçinin reklama tıklama ihtimali bu durum ile kıyaslandığında daha düşük bir oran çıkmaktadır.


CPM Modeli ile internetten para kazanmak


CPM (Cost per Mille) tarzındaki reklam çeşidi de aynı tıklama başına ödeme sistemi kadar yaygın olan bir sistemdir. Bu sistemde maliyet çıkarılması her 1000 izlemeye göre belirleniyor. Kabataslak yapılan bir hesaba göre bir web sitesinde ayda 100.000 kere görüntülenen bir sayfadan çıkan 1$’lık reklamın getirisi size 100$ şeklinde döner.

Bu sistemde CPM oranları da çeşitlilik sunuyor. Bu sistemde en belirleyici 2 adet unsur bulunmakta. Bunlardan biri yeri, diğeri de tipi dir. Sayfanın en üst kısmında yer alan bir reklam diğer reklamlara göre daha fazla CPM değerine sahiptir. Bu ve benzeri daha büyük reklamlar içinde durum aynıdır.

Bu çerçevede kazancınız her 1000 gösterim için 0, 10 ile 10$ arasında değişmektedir. Bu model online dergilerde, devamlı güncellenen sayfalarda, fazla görüntülemeye sahip olan forumlarda ve kullanıcı kapasitesinin yoğun olduğu sitelerde daha fazla verim vermektedir.


4.Satış Ortaklığı


Satış ortaklığı sistemi son zamanlarda en çok rastladığımız sistemlerden birisidir. Bir ürünün fraklı sitelerde satıldığı dikkatinizi çekmiştir. Bu sistemde, satışını yapacağınız ürünün sahibi ile bir sözleşme yaparsınız. Yapılan bu sözleşme çerçevesinde sizin siteniz üzerinde doğrudan veya dolaylı yollardan o ürünlerin satışı yapılır.

Eğer kullanıcılar sizin sitenizden alışveriş yaparlarsa sizde bu ürün satışından dolayı ürün sahibinden belli yüzdelerde payınızı alırsınız. Yaptığınız sözleşme eğer doğrudan satış üzerine ise web sitenize eklemeniz için bir kod verilir. Dolaylı yollarda ise genelde reklam banner ya da metin şeklinde sitenize eklemeniz için materyal verilir.

Bunlara tıklayarak ilgili siteye ulaşır ve buradan alışveriş yapılırsa sizde yüzdeli olarak payını alırsınız.

Satış ortaklığı hakkında detaylıca eğitim almak isterseniz GooMass Eğitim Kiti size önderceğim en iyi kaynaktır.


5.Widgets (Küçük Araçlar)


Bu sektöre yeni akımlardan bir olan Widgets dir. Burada sitenize eklediğiniz küçük araçlar sayesinde gelir elde ediyorsunuz. Üye olacağınız sistem size önce bir kod veriyor. Siz istediğiniz kategoriye göre biçimlendiriyorsunuz ve bu sayede araç kutunuzda mesela bir telefon listesi, güncel haberler ya da istediğiniz başka bir içerik alıyor.

Web sitenizdeki araç kutunuzda çalışacak olan bu sistemde gösterim başına ya da tıklama başına belli oranlarda sizde pay alacaksınız. Bu modelle çalışan bazı sistemler bunun yanında birde link ortaklığı ve metin şeklinde reklamlarda sunuyor. Bu modelin site içerisine kurulumu da çok basit bir yöntemdir.


6.İş İlanları ve RSS Reklamlar


Web sitelerine kolay bir şekilde eklenebilen RSS kaynakları hem site sahiplerinin sayfalarını başka insanlar tarafından hazırlanan ve kendi konularıyla alakalı bu içerikler ile destekleyip zenginleşmesini de sağlıyor. Feedburner gibi birçok site kendi ağını oluşturmakta. Bu sistemde de tıklama ya da görüntüleme başına gibi seçenekler bulunmakta.

İş İlanları

Bu duruma son zamanlarda en çok da blog sayfalarda rastladığımız diğer bir metod diyebiliriz. Burada yapmanız gereken sayfanıza sadece sayfanıza küçük bir kutu eklemek. Daha sonra gelen konu ile ilgili iş ilanları bu kutuda yer alacak ve bu iş ilanlarında tıklama üzerinden sizde pay sahibi olacaksınız. Bu sistemin en büyük avantajı pasif görünümde olması. Yani sizi bir reklam kadar rahatsız etmiyor. Ayrıca keyfe değil ihtiyaca yönelik olduğundan daha fazla tıklanıyor.


7.Bağışlar


Yabancı ülkelerin en çok kullandığı sistemlerden biri olan bağışlar. Yabancı web sitelerinde bu buton çok fazla kullanılmaktadır. Hatta para kazanmanın en kolay yolu budur bile denebilir. Sitenize ekleyeceğiniz ya da sayfanıza koyacağınız bir bağış butonu kullanıcı takdirine kalmış bir şekilde size gelir sağlara. ‘‘Durup dururken neden para ödeyeyim?’’ diye düşünebilirsiniz. Ama her kes bu şekilde düşünmüyor da olabilir.

Sitenize devamlı olarak ve özellikle önemli konular hakkında içerik aktarıyor iseniz veya bazı kullanıcılar için çok önemli olan bilgiler paylaşıyor iseniz bunun karşılığı olarak kullanıcılar da size bir jest yaparak bağışta bulunabilirler. Bu jest işi biraz şans işi olsa da bunun olmasını sağlamak size bağlı.

Bu kişilere faydalı bilgiler sunarsanız bunun olmaması için hiçbir sebep yok demektir. Bir kullanıcı için çok büyük bir sorunu ortadan kaldıracak bir çözüm ürettiğinizde, bir kullanıcı için ihtiyacı olanı ya da daha fazlasını ücretsiz olarak sitenizde sunduğunuzda bunların yanına ekleyeceğiniz ufak bir bağış butonu çok fazla geri dönüş sağlayabilir. Yurtdışında bulunan ziyaretçilerden para alabilmeniz için en çok bilinen yöntem ise PayPal hesabıdır

. Sistemdeki bu buton için sayfalara ya da bloglara özel olarak üretilen bağış butonları ve araçlarda geliştirilmiştir. En fazla uygulamalar ise WordPress ile ilgili bloglardadır.


8.Pop-up Pencereler


Pop-up pencereler internetteki en sinir olduğumuz reklam yoludur. Bu modelle çalışan sistemlerde en az diğer sistemler kadar kullanılıyor ve kazandırıyor. Yalnız baştan söyleyelim geniş bir üye kitleniz, kullanıcı trafiğiniz var ise ya da hedefiniz bu seviyeye ulaşmak ise, sitenizde olan bu tip uygulamalar hem site üyelerini rahatsız edecek hem de siteye ilk defa girecek kişileri siteden soğutacaktır.

Bunun yanı sıra pop-up pencereleri engelleyen birçok yazılım olduğunu hatırlatırken bu yazılımların tarayıcılar ile tümleşik çalıştığını da eklemekte yarar buluyorum.


9.Sesli Reklamlar


Bu yöntem Net Audio Ads tarafından sunulmaktadır. Burada ücret dinleme başına yapılır. Siteye giren herkes, her girişinde bu 5 saniyelik bir reklamı dinler. Asıl iş siteye giren kişinin bu reklamı bitirmeden dinlemeden yani 5 saniye dolmadan sayfayı ya da reklamı kapatmamasıdır.

Şirket bunun için testlere hala devam etmekte. Bazı iddialara göre kullanıcılar gösterim başına 4–6$ arasında gelir elde ediyormuş. Bu gelirin size karşı olan güzelliğine rağmen kullanıcılar açısından hoş karşılanmayan bir ters tepki de söz konusudur. Bunu kullanmadan önce bir daha düşünmekte yarar var.


10.Türkiye’deki Reklam Ortaklığı


Bu saydığımız yöntemlerin çoğu İnternet üzerindeki yeni eğilimlere yönelik olan web sitelerini içermektedir. Türkiye’ye ödemesi olan büyük firmalardan biri de Google. Ancak sesli reklam gibi uygulamalar buraya ne zaman uygulanır bu bilinmiyor. Bunun gibi ortaklık modellerini uygulayan Türk firmalarda var elbette.

Burada sistem genelde tıklama üzerine kurulmuş olan modellerle işliyor. Ancak Linkz gibi alternatifler de bulunmakta. Burada yapmanız gereken tek şey belirlediğiniz sisteme üye olup verilen ilgili kodları sayfanıza eklemek. Bu kadar basit.
 

 
Toplam blog
: 13
: 37430
Kayıt tarihi
: 13.06.10
 
 

1981 Mayıs Doğumluyum. Tipik bir Boğa Burcuyum. Ticaret ile uğraşmaktyım. Son 5 yıldır E-Ticaret dan..