Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Kasım '20

 
Kategori
Müzik
 

İrem Derici 'Senin Hastan'

Yayınladığı ev yapımı usulü 'Dudak Payı' ve iki yıl önce çıkarttığı 'Sabıka Kaydı' albümünden 'Yazsın Bana' şarkılarına çektiği kliplerle bu yazın en çok dinlenen şarkıcılar arasına adını yazdıran İrem Derici, pandemi dönemini fırsata çevirerek daha önce elinde biriktirdiği yeni şarkılarını görücüye çıkarttı. Geçtiğimiz günlerde iki şarkı ve bir versiyondan oluşan 'Senin Hastan' isimli yeni EP çalışmasıyla karşımızda. Çıkış teklisi olarak servis edilen EP ile aynı adı taşıyan sözleri Ayla Çelik'e, müziği Ayla Çelik ve Serdar Aslan'a, düzenlemesi Onurr'a ait 'Senin Hastan' ile sonbaharı karşılıyor.
 
Bilindik vokali, daha önce bir Ayla Çelik eseri olan 'Bazı Aşklar Yarım Kalmalı'nın devamı niteliğinde (ki çok sevdiğim şarkılardan biridir) Latin ezgilerinin hakim olduğu güzel bir iş. Ayla Çelik şarkıları İrem'e yakıştırıyorum aslında. 'Dantellenmiş geceler, kan kırmızı ojeler' gibi sloganvari şarkıyı çok güzel taşıyarak yerini perçinlemişti. Tutkulu bir aşk hikayesini anlattığı  Murat Joker yönetmenliğinde çekilen oldukça cesur ve iddialı bir video kliple karşı karşıyayız. Onurr imzalı ikinci şarkı olan 'Güz Dönümü'ne şu sıralar pek ısınamasam da, zamanla da seveceğimden eminim. 
 
Tatsız tuzsuz geçirdiğimiz 2020 yazını İrem Derici mevsim geçişlerinde ilaç gibi geldi desek yanlış olmaz. Bu gazla devam ederse İrem'den neler dinleyeceğiz kimbilir ama maalesef o da Covid-19'un kurbanı oldu. Kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. 
 
Tavsiye
 
Pandemi döneminde müzik bloggerları, yazarlar, şarkıcılar ve müzik adamları dijital mecralara yönelmeye başladılar. Benim de bu zamanlarda izlemekten keyif aldığım ve sosyal medyada hem haberleri hem de özel paylaşımlarını uzun yıllardır takip ettiğim Pop Bizde'nin youtube kanalında Sansürsüz ve Şöhretin Bedeli isimli bölümlerini keyifle izlemekteyim. Özellikle Şöhretin Bedeli'nde; 70'li yıllardan 90'lı yıllara damgasını vurmuş şarkıcıların gün yüzüne çıkmamış hayat hikayeleri mercek altına alınıyor. Alternatif müzik severler için 'Allianz Motto Müzik'in youtube kanalını inceleyebilirsiniz.
 
Eğer ben 'kavga', 'polemik', 'basitlik' ve 'skandal' arıyorum diyorsanız Şokopop'un magazin çukuruna düşebilirsiniz ki, kendisinin büyük fanıyım. Yayınladığı her videolarını 2-3 kere seyretmişimdir. Son dönemlerde yayınladığı videolarla epey bir başı ağrımış durumda videoları da kurtarmaya devam ediyor diye duydum. 
 
Yeni neler geliyor?
 
- Aynur Aydın ve Bünyas Herek işbirliği 'Sahiden' yayınlandı.
 
- Hande Yener, 'Aşk Sandım' video klibi yarın yayında.
 
- Hande Ünsal'ın yeni şarkısı eli kulağında.
 
- Demet Akalın, Sıla & Ali Enis Diyapoğlu ve Murat Yeter işbirliği 'Kahır' önümüzdeki günlerde yayınlanacak.
 
- Gülden, 5 şarkılık yeni EP çalışmasını Aralık ayında yayınlayacak.
 
 
furkancanhazar@gmail.com
 
 
 
Toplam blog
: 140
: 151
Kayıt tarihi
: 20.08.16
 
 

Popular Culture ..