Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Kasım '18

 
Kategori
Eğitim
 

İş Görüşmesinde Adayların Sorması Gerekenler

İş Görüşmesinde Adayların Sorması Gerekenler
 

Birçok kişi bir işe girebilmek için iş ilanları yakından takip ediyor. İş ilanlarında belirtilen kriterlerin kendileri için uygun olduğunda gerekli iş görüşmelerini yapabilmek için ilgili firma ve şirket ile iletişime geçiyorlar. İlgili firma ve şirketler adaylar ile ön görüşme yapmak istediklerinde taraflar bir araya gelerek ilgili iş ile ilgili görüşmelerini yapıyorlar. Ancak adayların iş görüşmesi esnasında dikkat etmeleri gereken önemli hususlar mevcuttur. Bu önemli hususların başında da adayların işverenlere iş görüşmesi esnasında sormaları gereken sorulardır.

İş Tanımı ile İlgili Sorular

İş görüşmesine giden adayların öncelikle sormaları gereken soruların başında yapacakların işin tanımının tam olarak ne olduğu sorusudur. Çünkü herkes ilgili iş için yapmış oldukları görüşmede talip oldukları işin tam olarak ne olduğunu bilmek ister. Bu soru ile ilgili detaylı bilgi almaları durumunda da kendilerinin özlük hakları ile ilgili soruları da sormaları gerekiyor. Özlük hakları derken maaş, sigorta, fazla çalışma ve yıllık izin gibi haklar akla geliyor.

Şirket ve Firma Hakkında Bilgi Almak

İş görüşmesine giden adayların, yetkililere soracakları bir başka soru seçenekleri ise şirket ve firmalar ile ilgili sorulardır. Şirket ve firmanın sektörde ne kadar süredir var olduğu, sektördeki hedefleri, misyon ve vizyonları gibi konularda sorulacak sorular ile, çalışacakları yerin ne derece ciddi bir firma ya da şirket olduğu konusunda detaylı bir kanaat oluşması açısından önemlidir.

İstanbul İşletme Enstitüsü'nde iş alımları ve mülakatlar hakkında birçok eğitim verilmektedir. Bu alacağınız eğitimlerle iş görüşmesinde sormanız gereken soruları, sergilemeniz gereken davranışlar öğrenebilir ve bunların sonucunda da sertifika sahibi olabilirsiniz.

 
Toplam blog
: 26
: 1653
Kayıt tarihi
: 10.03.16
 
 

2005 yılında işletme bölümünden mezun olduktan sonra 2010 yılın insan kaynakları yüksek lisansına..