Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Temmuz '09

 
Kategori
Kitap
 

Işığın aşkıyla İlhan İrem

Işığın aşkıyla İlhan İrem
 

"Işığın Aşkıyla İlhan İrem" İrem'in mistik evrenlerine kanat açan bir kitap.

Gazeteci-Yazar Özlem Süyev Zat’ın, İlhan İrem’i, fantastik öykü ve şiirlerle anlattığı kitap, sanatçıyla ilgili yazılmış ilk kitap olma özelliği de taşıyor.

Özlem Süyev Zat, kitapta yer alan ‘Öz Işık’ şiirinde İlhan İrem’i, kendi boyutlarından hissedişle şöyle anlatıyor:

“Sonsuzluğun kapısından geçtiğinde ruhum,
Karşılaştım,
O’nun güzelliğiyle…
Işığın özünden gelen bir ışık,
Yüreklere sevdalı şarkılar söylüyordu…”

Kitabın içeriğinde; İlhan İrem'in ruhsal yükselişine ithafen yazılmış, Özlem Süyev Zat’ın daha önce hiç bir yerde yayınlanmamış “Bir Haberci Güvercinin Yüreğinden Doğan Kristal Kanatlı Kuş” isimli fantastik öyküsü ve on altı adet şiiri bulunuyor. Bunların dışında; yazarın, İlhan İrem'le ilgili (yayınlanmış/yayınlanmamış) yazı ve röportajlarını da kitapta derlenmiş halde bulmak mümkün. Ayrıca kitabın diğer bölümlerinde; İlhan İrem'in, daha önceki röportajlarında yer alan bazı özel anlatımları ve "Sonsuzluğun Sesleri" başlığı altında şarkı sözleri de yer alıyor.

Arka kapak yazısında, İlhan İrem kitabı şöyle değerlendiriyor: “İlhan İrem'e dair bir kitap, yazarın göz koridorlarının zamansız zamanları göreceği / göstereceği bir ‘Müjde’dir.”

Eğer kitabı satın almak istiyor ve bulunduğunuz bölgeden ulaşamıyorsanız, posta yoluyla gönderim için, lütfen Özlem Süyev'e mesaj atın.

 
Toplam blog
: 65
: 722
Kayıt tarihi
: 18.07.09
 
 

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo- Televizyon Bölümü'nü bitirdi. 1987 yılından bu yan..