Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Şubat '14

 
Kategori
Güncel
 

İspanya Vatandaşlığı için imkan doğdu

İspanya Vatandaşlığı için imkan doğdu
 

İspanya Pasaportu


İspanya Krallığı, Türkiye'de yaşayan Sefarad kökenli, ataları İspanya'dan göç etmiş olan ispanyol yahudi kökenli kişilere Vatandaş olma hakkı tanıdı. Eğer Sefarad kökenliyseniz bunun için yapmanız gerekenler başvurunuzu kökeninizi belirterek ve kanıtlayarak yapmanız. 
 
İspanya vatandaşı olupta ne yapacağım canım diyen insanlara sözüm şu. İspanya bir AB ülkesi ve şu an iktisadi darboğazda ama bu asla sonsuza kadar sürmeyecek. İspanyol pasaportu ile tüm AB ülkelerinde serbest dolaşım hakkınız olmakta ve ayrıca çocuklarınızın da gelecekte seyat özgürlüğüne kapı aralamış olacaksınız.
 
Şayet sefaradsanız, İspanya'nın eğitim, sağlık ve Avrupa Birliğinde serbest ticaret yapma imkanlarını sağlayacak olan vatandaşlık başvurusunu kaçırmamanızı tavsiye ederim.
 
Şu anda vatandaşlık başvuru hakkı verildi. Yapılması gereken elinizi çabuk tutmak zira bu konuda zaman önemli, binlerce sefarad'ın başvuracağı düşünülürse çabuk olmakta fayda var.
 
Ankara ve İstanbul'da bulunan İspanya Krallığının Elçiliklerine bu konuda henüz bir talimat gelmemişte olabilir zira bürokrasi zaman alıcı bir süreç.
 
Aslına bakılırsa tüm ülkeler parası olana vatandaşlık hakkı tanımakta, diğer yandan bu konuda yasal boşluklar veya esnekliklerde olmakta. Başarılı bir sporcuya, işadamına, bilimadamına, bazı meslek gruplarına (veya bunun gibi) genelde hiç bir ülke hayır demez diyemez.
 
İspanya Krallığı bu vatandaşlık başvurularıyla kesinlikle sermaye sahibi, zeki, bir kaç dil bilen, eğitimli sefaradları ülkesine çekecektir. Bu durum İspanya ekonomisine kesinlikle büyük bir kazanç olurken Türkiye'den İspanya'ya gidecek olan sefaradların da Türkiye için büyük bir kayıp olacağınıda belirtmeden geçemeyeceğim.
 
Ayhan Özcimbit
 
www.facebook/ozcimbit
www.twitter/Ayhan_Ozcimbit
www.ayhanozcimbit.com
 
 
 
 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..