Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ekim '10

 
Kategori
Haber
 

İsrail'i köşeye sıkıştırmışız meğer!

İsrail'i köşeye sıkıştırmışız meğer!
 

Davos’ta Başbakan İsrail’e “one minute” derken İsrail’e fırça atmanın memlekette ruhunu teslim aldığı seçmenin ayağı yere değmiyordu. Nitekim iktidar yakaladığı one minute rüzgarı ile yelkenini iyice doldurmuştu.

Yetmedi, Gazze’ye yardım amaçlı yola çıkan konvoya uluslararası sularda yapılan İsrail saldırısında yurttaşlarımız katledildi.

Başbakan Vekili Bülent Arınç olay üzerine sıcağı sıcağına konuştu: “Hiç kimse bizden bu olay sebebiyle İsrail'e savaş ilan etmemizi beklemesin. Böyle bir şey olmaz. Mümkün de değil, doğru da değil.” dedi ve tepki aldı.

Yeni Şafak gazetesi yazarı Hakan Albayrak 17 Nisan’da, “Bir grup AKP’li milletvekili 15 Mayıs’ta demir alması planlanan yardım gemilerinde çoktan yer ayırttı” diye yazmıştı.

Daha sonra Mavi Marmara gemisine katılacak olan AKP’li vekillerin engellendiğine dair haberler kamuoyuna yansıdı.

Mavi Marmara gemisinde dokuz kişinin öldürüldüğü katliamdan sonra AKP iktidarı uluslar arası alanda hukuki mücadele başlattı, görünüşe göre başarılı da oldu…

Hürriyet’in internet sitesinde “İsrail'in yardımını bile kabul etmediler” başlığı ile Başbakan’ı öven haberin içeriğinde önemli bir ayrıntı vardı:

“Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD)’ye, bir anlamda “Türkiye’nin oluruyla” geçen yıl üye olan İsrail, bu yıl OECD’nin turizm konulu toplantısına ev sahipliği yapmak istedi.”

İsrail’in OECD’ye üyeliğini google ‘İsrail oecd ye üye oldu’ yazarak sorgulayınca “AK Parti veto etmeyince, israil OECD’ye üye oldu” başlığı ile linkte verdiğim habere ulaştım.

“Bebek katili, soykırım yapıyor, siz öldürmeyi iyi bilirsiniz vb.” sözlerle Başbakan’ın şiddetli eleştiriler yöneltmesine rağmen, İsrail’in OECD üyeliğini Türkiye’nin veto etmediğini gördüm.

Yine bu haberde söz etiğim Mavi Marmara’ya yapılan saldırıda ölenler için Gülen’in “Filistin'de yaşanan bu drama son verebilmek beklentisiyle yola çıkan, uğradıkları müessif saldırıda hayatlarını kaybederek şehit olan insanlarımıza Allah'tan rahmet diler, başta aileleri olmak üzere, milletimize ve bütün insanlığa taziyelerimi bildiririm.”dediği ama daha sonra “kendisini ziyarete giden gazetecilere söylediği iddia edilen “Mavi Marmara gemisine binenler ‘Biz orada şehid olmaya gidiyoruz’ demişler bu bile, bile ölüme gitmek, bu şekilde ölüme gidenler şehit olamazlar” yönündeki sözleri halen kendisi tarafından yalanlanmadı.” içeriğinde haberlere ulaştım.

Son söz yerine, AKP’ye “one minute” gazı ile oy veren seçmene şiddetle, “Yalanmış Meğer” şarkısını Harika’nın sesinden dinlemelerini tavsiye ediyorum.

Habere not; Başbakan’ın dediği çıkmış… İsrail yalnız kalmış, Pakistan’a yardım etmesine karşı çıkılmış!

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..