Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Kasım '08

 
Kategori
Dünya
 

İsrail kafası..!

İsrail kafası..!
 

Resim Radikal'den..


Akşam haberlerinde izledim; kafasında çelik kask bulunan bir İsrail askeri, evlerinin yıkılmasını önlemeye çalışan Filistinli bir kadına kafa atıyor...

Kafa atan, bir asker; kafa attığı bir kadın... Burada "çelik kafa" nın İsrail'li olması, kayafı alanın bir Filistinli olması çok önemli değil... Ama, bir erkek ve bir asker, bir kadına kafa atıyor, bu önemli..

İsrail'in Filistin halkına uyguladığı zülum, artık en katı vicdanların bile kaldıramayacağı kerteye gelmiştir. Filistinin çocuklarını, gençlerini, erkeklerini hedef alan İsrail, şimdi kadınlarını hedef alıyor...

Bu, sadece zulümün son kertesine gelmesini değil, aynı zamanda, İsrail'in "acziyetini" de gösteriyor. Öyle değil midir zaten; zalimler zülumlerini artırdıkça acziyetlerini de itiraf etmiş olurlar..

Filistin dünyanın kanayan yarasıdır. Filistinde barış olmadan, dünyada olmaz..Filistine huzur gelmeden dünyaya gelmez... Filistindeki zulüm bitmeden dünyadaki zulüm bitmez...

Filistinli kadının suratına patlayan "çelik kafa" aslında hepimizin suratına patlamıştır. Buna göz yuman, destek olan, neme lazım diyen herkes, her devlet ve her devlet adamı sorumludur. Kendi halkına ve kendi insanına vurulmuş kafaya karşı koymamaktan bir farkı yoktur bunun... Çünkü kafa hepimize vurulmuştur.

Dünya artık, İsrail'i çekmemelidir. Her ne şekilde olacaksa olsun, İsrail'e haddi bildirilmelidir. Dünyanın düzeni ile, huzuru ile, barışı ile oynama hakkı elinden alınmalıdır. Bu "virüs" bu bedenden çıkarılmalıdır..!

Artık, samimi dindar Yahudiler bile, bu İsrail siyonizmini lanetliyor. Dünya, Müslümanı ile, Hristiyanı ile Yahudisi ile birlikte ve barış içerisinde yaşamaya hazır... Yeter ki, bu siyonizm belasın dünyanın başından def edilsin..

Zülume uğramış bir ırkın soyundan gelen Amerikanın yeni Başkanı Obama mı; "Müslümanlar bir bedenin uzuvları gibidir, birinin acısın hepsi hisseder" diyen İslam dininin yaşandığı ülkelerin liderleri mi; Avrupa mı; Asya mı..? Kim bu zulme "dur" diyecekse desin..!

Kadınlara kafa atan bu zulmü kim durursa, yeni dünyanın "efsanevi kahramanı" o olacaktır..

Dünya, ebediyyen bu kahramana minnettar kalacaktır..!

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..