Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Kasım '08

 
Kategori
Dünya
 

Mombai'de (Bombay) yedi koldan saldırı

Mombai'de (Bombay)  yedi koldan saldırı
 

zavallı çocuk yaşamakla şanslı mı yoksa yapayalnız bir dünyanın içine mi fırlatıldı ?


Hindistan'ın ticari başkenti olan Mombai kentin en büyük tren istasyonu, sineması, iki hastanesi ve 2 beşyıldızlı oteli, ve turistleri ile meşhur bir restoranı koordineli olarak ağır makineli ve bombalı saldırıya uğruyor dün gece 23 sıralarında. Makineli ateşi sabah saatlerine kadar devam ediyor.

Saldırganların yarımadaya botlarla geldikleri ve özellikle yabancı turistlerin yoğun olduğu bölgelere saldırmaları, şimdiye kadar olan terörist saldırılarından farklı bir yöntem izlendiğini göstermekte.

Mumbai polisi 101 kişinin öldüğünü söylüyor.( BBC) 250 den fazla yaralı olduğu da Reuters tarafından iletildi. Bu sabah yaralı sayısı 280'lere ulaştı.

Bölgeden kaçıp televizyon kanalına demeç veren turistler saldırganların Amerikan ve İngiliz vatandaşlarını sorduklarını ve rehine aldıklarını söylediler. Tac Mahal Oteli ile Gatway otelinde yangın çıkmış.

İki lüks otelde 70 kadar rehinenin tutulduğu söyleniyor. Başka bir kaynak ise 100 ila 200 arasında olabileceğini belirtiyor.

Avrupa parlamentosu İngiliz üyesi 38 yaşındaki Sajjah Kerim, hemen önünde duran adamın etrafa kurşunları gelişigüzel püskürtmeye başladığını söylüyor NewyorkTimes haberinde. . Telefonu susmadan önce kaçıp saklandığı yeri de söylüyor . ama bunu açıklamak ne kadar doğrudur, üstelik bölgede hala çatışmalar devam ederken diye düşünmeden de edemiyor insan.

Eskiden Bombay olarak bilinen 12 milyon nüfuslu Mombai kentinde hastaneler kan bağışı talep ediyor.


Şehrin güney ucundaki yarımadada bazı bölgeler saldırganların elinde. İçinde rehinelerin tutulduğu iki lüks otel ise polis kordonu altında.

Krizin etkisi nedeni ile salı günü pek çok dükkanın kapalıymış bölgede.

Henüz kimlikleri doğrulanmayan örgüt, hapisteki mücahitler geri verilinceye kadar rehineleri tutacaklarını söylemiş.. BBC nin haberine göre saldırılarda 6 yabancı öldürülmüş. Fakat henüz kimlikleri saptanamamış.

Newyork Times haberinde bir İsrailli ailenin de rehineler arasında olduğundan bahsedilmekte. NT haberinde 6 saldırganın öldürüldüğü 9 şüphelinin de tutuklandığı bilgiler arasında.

Middlesex kriket takımı kaptanı takımın 20. Şampiyonlar Ligi açılışı için Bombay'a salı günü uçuş planının ertelendiğini, söylüyor.

Bombay'dali karşılaşmalar başka bir kente alınarak turnuvaya devam edilebilirmiş.

Yazık oluyor insanlara, anlaşmak yerine yine silah fabrikatörlerinin cazibesine giriyorlar ne yazık ki, mesele ne olursa olsun, her yerde her zaman. İşte bu çağımızın ışıltılı aynasının diğer kapkaranlık yüzüdür.

Sayın okur size bir mektubumuz var:

http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=146309



Foto: Milliyet
Haber: NewyorkTimes, BBC ve Reuters


 
Toplam blog
: 566
: 1338
Kayıt tarihi
: 11.07.06
 
 

Edebiyatla ilgileniyorum. Ayrıca amatörce belgesel film çalışmaları yapıyorum ve kültürel etkinlikle..