Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Eylül '09

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

İstanbul belediyesi Hovercraft alsın

İstanbul belediyesi Hovercraft alsın
 

hovercraft denizde ve karada


Artık deniz otobüsü metrobüs yerine İstanbul’a hovercraftlar alınsın. Hem mal hem can güvenliği daha tasarruflu, su havzalarına verdikleri kaçak yapılaşma ve imar için ceza olarak diyetlerini ödesinler.

Yaya kaldırımları belli güzergahlarda kaldırılsın teleferik sistemi kurulsun insanların su baskınlarında boğulmalarının önüne geçilsin.

İdeal bir donanımla insanlar evlerinden çıkarken teçhisatlı çıkmaları için kanun yapılsın İstanbul da yaşamak için ne gibi teçhisatlar bulundurulmalı bir göz atalım.

1-Gaz maskesi: okulda hastanede lokantada ya da yürürken her ne ortamda olunursa olunsun her vatandaşın yanında bulundurması gereken bir aksesuar. Olası yürüyüş miting nümayişlerde emniyet güçlerinin kullandığı biber gazına karşın.

2- Sünger yastık: Güvenlik güçlerinin joplarına karşı sırta ya da popo ya anında monte ile darp ve yaralanmalardan kurtulabilirsiniz.

3- Traş takımı, diş fırçası, sabun, havlu, eşofman bulunan bir poşeti asla yanınızdan eksik etmeyin başucunuzda dursun. Sabaha karşı ergenekon gibi davalardan bir şekilde ilinti kurularak göz altına alınabilirsiniz.

4- Can yeleği. Olmazsa olmazlardan bir tanesi, geleceğin giyim modası olmaya aday ensenizden belinizden eksik etmeyin. Yolda yürürken her an selin göbeğinde kalabilirsiniz. En azından size kurtarılmanız için zaman kazandırır.

5- T.C nüfus cüzdanınız yanınızda olmadan değil çekmek para bile yatıramazsınız aman ihmal etmeyin.

6- Kapkaççılar için içinde cüzi miktarda para bulunan el çantası, diğer paranızı evrakınızı artık daha emniyetli daha münasip bir yerinizde muhafaza edebilirsiniz.

7- İş takibine gidiyorsanız mutlaka hamili kart yakınımdır notunu içeren bir kartvizit temin ediniz zira insanlar kapıdan bile giremezken, siz bu kart sayesinde bacadan bile girebilirsiniz.

Bir de evden çıkmadan helalleşmeyi unutmayın burası İstanbul ne olur ne olmaz bakarsınız Allah korusun bir trafik kazasına kurban gidebilir bir kör kurşuna hedef olabilirsiniz.

Bu şehr-i İstanbul da yaşamak istiyorsanız yukarda sayılan tedbirleri almanız menfaatiniz icabıdır. Gerisi size kalmış.

 
Toplam blog
: 181
: 1067
Kayıt tarihi
: 07.03.08
 
 

1957 Eskişehir doğumlu, Esk.A.Ü İşletme, İşbankası emeklisi, İstanbul Büyükçekmece de yaşayan, ST..