Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ekim '08

 
Kategori
Tiyatro
 

İstanbul Efendisi

İstanbul Efendisi
 

Cuma akşamı Üsküdar Müsahipzade Celal Sahnesinde İstanbul Efendisi oyununu izledik. Şehir Tiyatrolarında bu sezonun yeni oyunlarından biri.

Öncelikle yenilenen ve modernleşen yüzüyle tiyatro sahnesinden bahsetmek istiyorum. Güzel ve ferah bir sahne oluşturulmuş. Birçok eski tiyatro sahnesinde sıkıntıya neden olan iki sıra arası mesafe burada çok iyi ayarlanmış. Oturduğunuzda diziniz ön sıraya çarpmadığı gibi rahat bir ara mesafesi bile var. Önde oturanın görüşü engellemesi söz konusu bile değil. Ben şahsen yeni salonu çok beğendim. Eskinin tadı güzel olsa da konfor sanırım günümüzün vazgeçilmezlerinden. sonunda ağrı ya da tutulmuş olarak çıkmayı önlüyor.

Sahnenin açılışı da adını sahneye veren Müsahipzade Celal’in “İstanbul Efendisi” adlı oyun ile yapılmış. Kalabalık bir kadro ile oynanan şarkılı ve çalgılı bu oyunu izlemenizi tavsiye ediyorum. Üç saat süren oyunda oyuncuların performansı da takdiri fazlasıyla hak ediyor. İlginç dekor ve kostümüyle, dans ve şarkıları ile iyi zaman geçirebileceğiniz bir oyun.

Oyunun Konusu

İstanbul Efendisinin (kadısı) kızını (Esma hanım) evlendirecek damat bulmak için başvurduğu yollar. Esma hanıma aşık olan Safi Çelebi’nin aşkına kavuşma çabası ve bu arada yaşanan komik olaylar.

Oyunun Künyesi

Yazan: Müsahipzade Celal

Yöneten: Engin Alkan

Dramaturgi: Sinem Özlek

Dekor Tasarımı: Barış Dinçel

Kostüm Tasarımı: Duygu Türkekul

Işık Tasarımı: Murat İşçi

Koreografi: Senem Oluz

Müzik Direktörü: Hüseyin Tuncel

Yönetmen Yardımcıları: Zafer Kırşan, Volkan Ayhan, Aslı Altaylar, Selimcan Yalçın

Oyuncular: Sezai Aydın, Zafer Kırşan, Volkan Ayhan, Hüseyin Tuncel, Arda Aydın, Çağlar Çorumlu, Emrah Özertem, Tuğrul Arsever, Cihan Kurtaran, Serkan Bacak, Murat Üzen, Servet Akı, Özlem Türkad, Derya Çetinel, Sevinç Erbulak, Selin Türkmen, Berna Adıgüzel, Senem Oluz, Çiğdem Gürel, İrem Aslan

Orkestra: Hüseyin Tuncel, Esra Karabaş, Murat Güreç, Utku Akıncı, Murat Üzen, Cihan Kurtaran, Serkan Bacak, Hamit Erentürk

Daha fazla bilgi için;

http://www.istanbulefendisiardiyesi.tr.gg

 
Toplam blog
: 67
: 1640
Kayıt tarihi
: 18.10.06
 
 

Biz Tiryaki ailesi gezmeyi ve gördüğümüz yerlerin fotograflarını çekmeyi çok seviyoruz. Blogumuzda, ..