Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Kasım '06

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

İstanbul Oyuncak Müzesi

İstanbul Oyuncak Müzesi
 

Çocukluğumuz nasıl geçerse geçsin; yine de hayatımızın en unutulmaz karesidir. Ve oyuncaklar da, çocukluğumuzun ayrılmaz birer parçası olurlar. Öyle ki; oyuncaksız geçen bir çocukluğu, hayal bile edemeyiz.

İnsanlar, bazen kendi çocukluklarını yeniden yaşamak isterler. Ve oyuncaklarını, yıllar sonra bir yerlerde ararlar. Şanslı insanlar, oyuncaklarıyla yıllar sonra bir müzede karşılaşırlar. Ve çocukluklarını yeniden yaşama fırsatını yakalarlar.

İşte, İstanbul'da böyle bir müze var. Göztepe'de, Şair Sunay Akın'a ait evde; üç katlı bir "Oyuncak Müzesi".

Her dönemin ve her ülkenin çocukluğu, sanki bu müzede yeniden yaşanıyor. Bir zamanlar artık eskidiğini düşünüp, kaldırıp, attığımız oyuncaklar; bu müzede yeniden değer kazanıyorlar. Müzenin her katında, bir başka dönemin farklı çocukluğu yaşanıyor:

Müzenin giriş katında; II. Abdülhamit döneminin oyuncakları, kuklaları ve gölge oyuncaklarıyla, kızılderililerin yaşayış tarzını anlatan oyuncaklar sergileniyor.

Müzenin birinci katında; oyuncak gemiler ve uçakların yanında, aynı zamanda 1912 yılında meydana gelen Titanic deniz kazasında ölenlerin anısına yapılmış olan siyah renkli bir oyuncak ayı da ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Müzenin en üst katında ise; çeşitli masal kahramanlarının oyuncakları ve kendiliğinden hareket eden oyuncaklarla karanlık bir uzay odası yer alıyor. Ayrıca müzenin bodrum katında; sizi sualtı dünyasıyla tanıştıran bir denizaltı maketi ve aksesuarları karşılamaktadır.

İstanbul Oyuncak Müzesi'ne ulaşım, her ne kadar Kadıköy'den kalkan belli başlı hatların otobüsleriyle mümkün olsa da; yine de müzenin yolu çok sapa bir yerde kalmaktadır. Ama buna karşın Oyuncak Müzesi'nin, gidilip, görülmeye değer bir yer olduğunu düşünüyorum.

İndirimli giriş fiyatının 5, tam giriş fiyatının 8 YTL olduğu müzede; oyuncakların yanı sıra, çeşitli seminer ve etkinlikler de düzenlenmektedir. İstanbul Oyuncak Müzesi hakkında daha geniş kapsamlı bilgiyi;

www.istanbuloyuncakmüzesi.com. adresinden edinebilirsiniz.

Artık Oyuncak Müzesi'nin ne oyuncakları, ne de seminer ve etkinlikleri hakkında daha fazla bilgi verebilirim. Size sadece; İstanbul Oyuncak Müzesi'ni bir an önce gezip, görmenizi tavsiye ederim.

Gidin ve çocukluğunuzu yeniden yaşayın. Müze ziyaretiniz bittikten sonra, müzenin hemen girişinde bulunan deftere; Oyuncak Müzesi hakkındaki duygu ve düşüncelerinizi yazmayı da unutmayın.

Eminim siz de Oyuncak Müzesi'ni çok beğenecek ve bir kez daha gelmek isteyeceksiniz.

 
Toplam blog
: 266
: 1321
Kayıt tarihi
: 22.06.06
 
 

1982 yılında İstanbul'da doğdum. Açık Öğretim Fakültesi İşletme Lisans eğitimimi 2005 yılında tam..