Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ekim '16

 
Kategori
İstanbul
 

İstanbul'un ruh hali

İstanbul'un ruh hali
 

Haberlerde son zamanlarda İstanbul’un ruh halini yansıtan olaylar yer almakta. Büyük şehirlerimizin sorunu belki, İstanbul büyük bir şehir olmasından dolayı daha çok bu güzel şehirde yaşanıyor.

Trafikte şantiyelerde çalışan sarı büyük kamyonun bir sağ bir sol yaparak çılgınca ölümcül kazaya neden olacak hareketleri, toplu taşıma araçlarında yolcularla sürücülerin kavgaları, akla gelmeyen kazalar, kadınlarımıza yapılan düşündürücü saldırılar, cinnet halleri, tecavüzler, hırsızlıklar ve bir çok üzücü olaylar serisi.

Geçmiş yıllarda da şüphesiz bu tür olaylar yaşanmıştı, ama son yıllarda artış var İstanbul’un nüfusunun artışına paralel.

Değerli okuyucular, son yıllarda İstanbul’un nüfus artışı, insanların ekonomik sıkıntıları, çekilen stresler, yaşadığımız şehirde nefes alınamaz hale gelmiştir. Eğitim seviyesinin de düşmesiyle toplumun ruh halini olumsuz etkilemektedir. Haberlerde bize yansıyan bu tür olaylar, toplumun ruh halinin olumsuz yönde etkilendiğini göstermektedir.

Düşünmek gerek bütün bu olaylar niçin oluyor, insanlar bu suçları, bu delilikleri niçin yapıyor? İnsanların ruh halinin bozulmasıdır bütün bunların nedeni. Toplum çıldırıyor, üzerindeki yüksek dozajdaki stresi atmak için akla gelmeyen hareketler yaşatılıyor. Bu süreç önümüzdeki günlerde düzeleceğe benzemiyor, dolayısıyla bu tür çılgınlara daha çok tanık olacağız.

Akıllı, bu şehirde uzun süre yaşayan halk kendine daha huzurlu yerler aramasına şaşırmamız lazım. İstanbul’u İstanbul yapan halk dokusu, yeni ruh halinin sonucunda bozuluyor. Kısır döngü günler, aylar yıllar geçtikçe daha vahim hale geliyor. Sokakta yürüyemez, yollarda araç süremez, alış merkezlerinde dolaşamaz hale geliyoruz.

İstanbul’un ruh hali bozuluyor; sosyologlara, psikologlara kulak asılmalı. Sade bir vatandaş olarak ben bunları görüyorsam, bu işin bilimini bilenler kim bilir neler düşünmekteler, kim bilir ne çözüm önerileri, reçeteleri vardır. Acil tedaviye ihtiyaç var, bu bozuk ruh hali bizim başımıza daha çok olaylar açacaktır.

Cumhuriyetimizin 93. Yıldönümünü kutlar, sağlıklı yıllar dilerim.

 
Toplam blog
: 487
: 1730
Kayıt tarihi
: 01.04.07
 
 

1965 İstanbul doğumluyum. İTÜ Elektrik mühendisliğinden mezun oldum. Özel sektörde Kalite Bölümünde..