Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Kasım '15

 
Kategori
Dünya
 

İşte Ege ve Akdeniz'de Yunan işgali altındaki Türk adaları

İşte Ege ve Akdeniz'de Yunan işgali altındaki Türk adaları
 

Biz böyle uyumaya devam edersek, adamlar Ege adalarına karakol da kurar; tabur da!


İşte size, Ege ve Akdeniz'de Yunan işgali altındaki 16 Türk adasıyla 1 kayalığın tam listesi: Koyun, Hurşit, Fornoz, Eşek, Nergizçik, Bulamaç, Kololimnoz, Keçi, Sakarcılar, Koçbaba, Ardacık adaları Ege denizi'nde; Gavdoz, Dhia, Dionisades, Gaidhouronisi ve Koufonisi adalarıyla Venedik Kayalıkları'ysa Akdeniz'de Yunan işgali altında maalesef...

İşin acı yanı, 1996'da Tansu Çiller hükümeti, Kardak Kayalıkları için savaşı bile göze alabilmişken; 2004'te başlatılan planlı ve sistematik Yunan işgallerini AKP iktidarlarının düzenli! ve istikrarlı! bir biçimde görmezden gelmesidir. Olan bitene seyirci kalmasıdır.

Ne yani şimdi?! Kardak Kayalıkları vatan parçası da, bu adalar çakıl tanesi mi?! Suriye'yi, uçakları hava sahası ihlali ve sınır tecavüzü yaptığı anda cezalandıranlar, duruma müdahale edenler, hatta söz konusu ülkenin uçak ve helikopterlerini düşürenler; ne oluyor da burnumuzun dibindeki gelişmelere seyirci kalıyor? Bunca sessizlik, Sırf A.B.'ye girme sevdasınaysa; o tren çoktan kaçtı paşam! Kimse kimseyi kandırmasın.

Yok eğer, Yunanistan'a gücümüz yetmez, diye düşünenleriniz varsa; Taaa 1974'te yaşadığı bin bir güçlüğe rağmen Kıbrıs'a çıkan kahraman Türk ordusu, emredildiği an, söz konusu yerleri geri alır.

Bu kadar büyük bir ekonomik krizle boğuşurken bile bunları yapmayı göze alan Atina; fırsatını bulur da, azıcık başını kaldırabilirse dertlerinden... Kim bilir daha ne haltlar işler? Onu da siz hesap edin!

Not: Yazıda kullanılan görsel internetten alınmıştır. 

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..