Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Şubat '08

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

İyi bir yönetici misiniz?

İyi bir yönetici misiniz?
 

1_Acımasız bir tempoda bir kaç işi birden yapmaya çalışıyorsanız. (Genel müdür durumundaki tepe yöneticiler bir çok toplantı davet vb dış işlerde de ilgilenmek zorunda oldukları için iç işlere çoğu zaman tam anlamı ile yetişemez, tam anlamı ile işlere vakıf olamaz.)

2_Sistemli bir planlama ile işe koyulmuyor iseniz. (Günümüzde bu tür yöneticiler yok denecek kadar azdır. İyi bir planlama ile hangi işin kim tarafından ne zamana kadar hangi maliyetle yapılacağının belirtilmesi belirlenir. Gelecek için kafa yorulur, hatalara ve başıboşluğa engel olunur. Kurum içinde gereksiz münasebetler en aza indirilir, ve bütün halinde başarıya endekslenir.)

3_Tüm yetkileri kendinizde toplamış iseniz (Sizden başka bu işleri yapacak kimse yokmu illaki en az sizin kadar yada belkide sizden daha iyi yapacak alt elemanlarınız vardır onlara fırsat tanımalı ve gereken kadar yetki vermelisiniz unutmayın yetki verilir sorumluluk verilmez yine en son nokta sizde kalmış olur)

4_Alt çalışan ile iletişimi kapatmışsanız (Yönetici her zaman alt çalışanlar ile iletişimi açık tutmalı onlara kendilerini açıkça ifade etme imkanı tanımalı sekreteri vasıtası ile engeller çıkarmamalı. İşi yapan onlar unutmayın aksaklıkları sizden daha iyi ve yerinde tesbit ederler ufak bir müdahale ile ağır kayıplara engel olurlar, hem bu durum verilen emirlerin en alt guruba nasıl ulaştığını tesbit etmenize yarar hemde geri bildirim ile denetleme imkanı sunar

5_Siz yokken işletmede işler aksıyorsa. (Profosyonel bir yönetimde yöneticinin yokluğu halinde işler aksamaz her işi en az kendi sahibi kadar iyi yapacak bir eleman vardır)

Bu ve bunun benzeri daha bir çok özellik sizde var ise kendinizi, davranışlarınızı ve yetkilerinizi yeniden gözden geçirin.

 
Toplam blog
: 21
: 1338
Kayıt tarihi
: 05.10.07
 
 

1967 doğumluyum. Evliyim. 2 oğlum var. MYO mezunuyum. Hayatı, insanları ve gezmeyi çok seviyorum. İş..