Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Kasım '07

 
Kategori
Sinema
 

İzlenmeye değer bir komedi ''Şıpsevdi''

İzlenmeye değer bir komedi ''Şıpsevdi''
 

'' Başkasına aşıkken evli olmak hiç kolay değil ...''

Belli bir yaşa gelince erkekte belki sınır 40 hatta hani geç de denilenebilir ;kadında da daha 30'una gelmeden etrafındaki yakınlarını bir telaşa sardıran bir evlilik seronomisi, artık evlen de görelim mürvetini durumları, başımıza kalcaksın panikleri, bu gidişle yapayalnız kalıcaksın söylemleri, senden yaratılan psikolojik baskılar artık bir yerde yeter artık dedirtiyor sana ve belki de sonra karşına çıkan ilk hatun veyahut adamla evleniyorsunuz.

Başta hayallerinin kadını veya adamı olan insan evlendikten sonra hiç de tanıdığını sandığın biri gibi olmadğını görüyorsan o zaman her şey gerçekten çok zor.Bol sabır , hoşgörü ve düzelebilceğini sandığın zamanlar ikinizi bekliyor.

Aslında kişi neyse odur, belirgin karakter özellikleri dışında evlendikten sonra 360 derece değişmesi mümkün değil.Şöyle bir fark var.Birlikte yaşamak bambaşka bir şey.Kişi evlenmeden önce sadece dışarda görüştüğü kişiye belki kendini olduğu gibi göstermez , dışarda daha başka , daha özenli, daha bir güzel gösterirsin kendini, daha bir dikkat edersin kendine.Ama aynı evde yaşamaya başlayınca her şeyinle ortadasın. Gece gündüz hep berabersin, kendini farklı gösterebileceğin bir yer yok artık.Birlikte yaşam zor , onu hiç görmediğin hallerinle görüyor, hiç bilmediğin yönlerini tanımaya başlıyorsun v.s...

Daha henüz bu durumu yaşamadım ama gözlemlerim, analizlerim tahminlerim yetiyor bana , daha fazlası vardır tabi, derin konular uzadıkça bitmez !
Bu anlattıklarımı tarifleyen hatta daha da fazlasını içeren bir film geçen cuma gösterime girdi.Komedi filmlerinin vazgeçilmez oyuncusu Ben Stiller 'in başrolünü paylaştığı, Miranda (Michelle Monaghan ), Lila (Malin Akerman ) ve Jerry Stiller karakterleriyle zenginleşen ''Şıpsevdi '' şu an vizyonlarda yerini aldı.
Film'in birazcık ahlaksız tarafları da olsa bu kısımları son derece komik bir mizah tarzda işlenip ekranlar gelmesi film'i keyifle izlenir hale getiriyor.Ucundan kenarından ahlaksız kokan tam eğlencelik duygusal bir komedi.
Hani anlatmaya çalıştıklarımızın daha fazlası da var dedik ya , Alın size cevap, alın size ipucu ''Yazımın ilk satır başlığı ''

'' Başkasına aşıkken evli olmak hiç kolay değil ''

Eğer aradığımız insanin hayatımızı paylaşmaya başladığımız kişi olmadığını görüyor sonra da hem de daha 2 gün bile geçmeden hem de balayında bir başkasına aşık olursak vay halimize, çık işin içinden...

Bu filmde sonderece trajikomik bir durum, gülelim mi ağlayacak halimize durumları var.

Sonrasını , neler olduğunu, bu işin çıkılmaz durumdan nasıl kurtulduğumuz hepsi ama hepsi şu an vizyonlarda yerini alan ''Şıpsevdi '' filminde.

Çok yoğun geçen bir haftadan sonra kafamızı dağıtmak, biraz gülmek bizim de hakkımız.Son derece karmaşık ve hiç kimsenin yaşamamasını umduğum bir durumu ne kadar komik bir mizahla karşımıza getirmişler, gidin görün, seyredin, eğlenin derim.

Benden size iyi seyirler

 
Toplam blog
: 61
: 1257
Kayıt tarihi
: 24.08.06
 
 

  Bir şair, bize Güzellikten Söz Et, dedi. O da yanıtladı: ''Nerede arayıp, nerede bulacaksınız g..