Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Şubat '16

 
Kategori
Haber
 

İzmir'in efsanesi B. Efes'te, Anadolu rüzgarları esti.

İzmir'in efsanesi B. Efes'te,  Anadolu rüzgarları esti.
 

 

 

         İzmir’in n müstesna oteli Swissotel Büyük Efes’te, Güney Doğu Anadolu yemekleri tanıtarak davetliler sunuluyor. Biz de onların arasındaydık. Otel ilgilileri, bizi elden ele teslim ederek, kendimizi Güneydoğu aşçılarının yanın da, eserlerinin başında buluştuk.

        Misafir ilişkilerinden, satın alma şeflerine ve otelin bu  restoranında, özel yemeklerin yapımcısı olan aşçılarımızı tanıdık. Eserlerinin göz okşayan görünümlerini hayranlıkla seyrettik. Ve birer birer, tatlısına kadar  bu otantik yemeklerle hemhal olduk. Durup durup bu lezzetleri tattırmağa vesile oldukları için, aşçılar Süleyman Engin ve Aydın Yavuzoğluna, çok çok teşekkür ettik.

         Daha ilk ısırışta, lezzetini çoktandır unuttuğumuz içli köfteden dolayı,  çocukluklarımızı yaşadık. Bizimkiler onları haşlarlardı.  Burada  iyice kızarmışını gördük.

         Doğu ve Güney Doğumuzun kendine has  yemek özellikleri vardır. Onların  katı ve sıvı yağlarındaki  lezzetlerle başlar mutfaklarının sihri. Oraların kendine has rengi, kokusu ve tadı vardır. Bu, yemeklerinde  ön plana çıkan unsurdur.  Acılı tatla birlikte  bu tat, ön plana çıkar.

       Güneydoğu Anadolu denilince, aklımıza hemen geliveren “Ali nazik, Yuvarlama, Erik tavası, Yeni    dünya kebapları geliyor. “Sembusek, Kaburga dolması, Mevlut çöreği, Mumbar dolması gibi özel yemekler de cabası.

        Otantik dekorasyonu Anadolu kilim motifleriyle oluşturulmuş, rahat edebileceğiniz yerimizde Anadolu yöresel yemeğimizi damağımızda kalan tadı çevremize yansıtmak, oturma rahatlığını yaymak, insana verdiğimiz misafirperverliğimizi yedirmede, ağırlamada, ikram etmedeki anlayışımızı, inancımızı, Efes  Hotel, bizlere fazlası ile veriyor. Ve bu otelin varlığından da gururu duyuyoruz. Hiç olmazsa eski adının,  yenisiyle anılmasına olanak verildiği ve İzmir’e, İzmirliye saygı duyulduğu için, burayı sev

       El birliğiyle başladık. İşimizdeki titizliği, mutfağımızda çalışanlarımızın el emeği, göz nuru, inancı, desteği, sorumluluğu ile birleştirdik. Ve de bu günlere geldik.

İzmir’in efsane oteli B. Efes, yeni adıyle İzmir Swissotel B. Efes Oteli ile gurur duyduk.

      Ne mutlu.

 

NOT: Konu ile ilgili  Editörümüz İlyas Bayram'ın Video Link'i aşağıdadır. Tıklayınız.

https://www.youtube.com/watch?v=fNhqzFTA3Fc&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=eWJdxUQEr8A

 

 

 

 

 

 

 

B. EFES OTELİNİN PAZARLAMA YETKİLİSİ GÖZDE KARABACAK, SEMPATİK TAVIRLARI VE YARDIMCI OLMA POSİZYONLARI İLE ELİNE VE AYAĞINA ÇABUUK KİMSE. ETRAFIN İLGİSİNİ ÇEKİYOR VE  SEVİMLİLİĞİ İLE GÖNÜLLER KAZANIYOR.. YEMEK BOYUNCA, NEZAKETEN YANUIMIZDA OTURDU VE SUALLERİMİZİ  CEVAPLADI.

MİLLİYET BLOG DAN İLYAS BAYRAM VE GURME ORHAN YALÇINKAYA DA VARDI. BİRLİKTE İZLEDİK.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


https://www.youtube.com/watch?v=eWJdxUQEr8A

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..