Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ağustos '06

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

İzmir'liyiz biz...

İzmir'liyiz biz...
 

İzmir’im dinginliğini seviyorum. Ayrı bir sakinliği var. Bunu daha çok Home Store da akşam üstleri güneşin batışını izlerken daha iyi hissediyorum. Konak’tan başlayıp Karşıyaka’ya kadar olan o enfes manzara içimi hep rahatlattı. Bir yerlere kendimi ait hissedeceksem burası İzmir’den başka bir yer olamaz.

Sokakları, caddeleri, insanları bir başkadır.

Yazı başka, kışı başkadır.

Özellikle yazın, sahil kenti olduğumuz için herkes rahat rahat dolaşır sokaklarda. Kimse kimseyi yadırgamaz askılı yada mini giydiği için. Yada bir bayanın şortla dışarı çıkması çok da şaşılacak bir durum değildir. Herkes cıvıl cıvıldır.

Eğlenmeyi severiz biz İzmir’liler. Neyin nerede yapılacağınıda iyi biliriz. Mesela canımız fasıl mı yapmak istedemi ya Bab-ı Ali’ye gideriz yada Kıbrıs şehitleri caddesindeki Endülüs’e. Yok canımız rakı balık istediyse hemen Güzelbahçedeki Ümit Usta’ya. Canımız çöp şiş mi istedi hemen Topçu’ya koşarız. Yürüş yapmak mı istedi ya İnciraltına gideriz gitmişken ya tavla ya okey oynarız yada Göztepe sahiline ineriz. Yürüyüş bitince de oturur Göztepe’deki cafelerin birinde çay içeriz manzaraya karşı. Pazar kahvaltıları için bir sürü adresimiz vardır. Altınoluk genelde en bilinenidir.

Piknik yapmak istersek, Buca Gölet’e gideriz.

Canımız Rock müzik mi dinlemek istedi hemen Bornova Küçük Parka gideriz.

Canımız hem gezmek hemde alışveriş yapmak isterse Kıbrıs Şehitleri Caddesine gideriz.

İkinci el kitapların adresi Sevgi Yolu’dur. Gümüş almak için yine Sevgi Yolu’na gideriz. Orada aradığımızı bulamazsak Kızlarağası Hanı’na gideriz. Gitmişken bir de kahve içeriz.

İzmir’de ulaşım çok rahattır. En uzak mesafe 45 dakikadır. Bir yere gitmek için en fazla 2 vesait yaparsınız. Ve hep tam zamanında gideceğiniz yere varırsınız.

Canımız mı sıkıldı, bineriz vapura karşıya geçeriz. İstersek vapurdan hiç inmeden geri dönebiliriz. Vapur sefası çaysız olmaz birde çay içeriz, bütün sıkıntılarımız denize döker geri geliriz.

İzmir’de manzara en iyi Kadife Kale’den izlenir. Sema çay bahçesinin sahip olduğu manzara inanılmaz, Çiğli’den Urla’ya kadar her yeri görebilirsiniz. Gün batımının en güzel hali buradan izlenir.

Yada İzmir’in manzarasını deniz kenarından izlemek istersek, Konak Pier'de gideriz Home Store’a bir acı bademli kahve söyleriz, deniz ayaklarımızın dibinde, güzel manzara karşımızda bizden daha mesutu yoktur.

Rahat yaşarız biz İzmir’de.

İzmir en kalabalık günlerini yaşamak üzere. Misafir ağırlamaya alışık olan İzmir, yurtiçinden ve yurtdışından pek çok misafirleri gelmek üzere. 75. Uluslararası İzmir Enternasyonel Fuarı açılıyor.

Sizleride bekleriz...

 
Toplam blog
: 139
: 3267
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

Ya herşeyim ya hiçim.... Birbirinden güzel fotoğraflarıyla yazılarımı destekleyen canım arkadaşı..